Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
IBRUTINIBUM – prospect:
Denumirea comercială: IMBRUVICA
Forma: Capsule
Indicații: Tratamentul pacienților adulți cu limfom cu celule de mantă (LCM) recidivant sau refractar; tratamentul pacienților adulți cu leucemie limfocitară cronică (LLC) cărora li s-a administrat cel puțin o terapie anterioară sau ca terapie de primă linie în prezența deleției 17p sau mutației TP53 la pacienții la care chimioimunoterapia nu este indicată.
Doza: Tratamentul cu acest medicament trebuie inițiat și supravegheat de un medic cu experiență în utilizarea medicamentelor antineoplazice. În limfom cu celule de mantă, doza recomandată este de 560 mg (4 capsule) o dată pe zi. În leucemie limfocitară cronică, doza recomandată este de 420 mg (trei capsule) o dată pe zi. Tratamentul trebuie continuat până la progresia bolii sau până când nu mai este tolerat de către pacient.
Contraindicații: Hipersensibilitate la produs. Este contraindicată utilizarea medicamentelor pe bază de plante ce conțin sunătoare.
Atenție!: Nu se administreaza concomitent warfarina sau alți antagoniști ai vitaminei K. Utilizarea la pacienții care necesită alte anticoagulante sau medicamente care inhibă funcția trombocitară ar putea crește riscul de sângerare și prin urmare se recomandă atenție deosebită dacă se utilizează terapie anticoagulantă.
Trebuie evitate suplimentele cum ar fi uleiul de pește și preparatele cu vitamina E.
Pacienții trebuie monitorizați cu atentie pentru identificarea leucostazei, pentru apariția febrei, neutropeniei și infecțiilor.
Se va monitoriza lunar hemoleucograma completă. Se recomandă monitorizarea clinică periodică a pacienților pentru fibrilație atrială. Atenție la asocieri cu inhibitori/inductori puternici ai CYP3A4; femei în perioada fertilă.
Reacții Adverse: Pneumonie, sinuzită, infecții ale căilor respiratorii superioare, sepsis, infecții de tract urinar, infecții cutanate, neutropenie, trombocitopenie, anemie, neutropenie febrilă, leucocitoză, limfocitoză, deshidratare, hiperuricemie, amețeli, cefalee, vedere încețoșată, fibrilație atrială, hemoragii, contuzii, peteșii, hematom subdural, epistaxis diaree, vărsături, stomatită, greață, constipație, xerostomie, erupție cutanată tranzitorie, artralgii, durere musculoscheletică, pirexie, edeme periferice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...