Hemangiom hepatic. Revoluționar din 1989, operat pro bono de medicul Radu Zamfir

Operație
O echipă de specialiști i-au extirpat unui revoluționar din 1989 o tumoare hepatică de circa 10 centimetri.

Hemangiom hepatic. Medicii Radu Zamfir, coordonatorul Agenției Naționale de Transplant, și Mircea Bejenaru, chirurg cu experiență din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca, au efectuat miercuri, 4 decembrie, o operație pro bono într-un spital privat. Este vorba de o rezecție laparoscopică, pacientul având o tumoare benignă pe ficat - hemangiom hepatic. Puțini specialiști se încumetă la rezecții laparoscopice a hemangioamelor hepatice, patologie tratată în puține centre medicale din România. Pacientul are 52 de ani și este erou al Revoluției din 1989. Antecedentele sale chirurgicale multiple au făcut intervenția și mai dificilă.

Hemangiomul este o tumoare benignă asemeni unui ghem de vase sanguine care poate crește producând probleme reale pacientului, explică medicul Radu Zamfir, într-un comunicat.

"Mă bucur că am reușit să îmi aduc aportul profesional, dar și uman, într-o patologie chirurgicală deosebită, unde abordul laparoscopic este folosit cu precădere în centrele de excelență", precizează doctorul Radu Zamfir.

Iar întreg procedeul chirurgical contribuie la o recuperare cât mai rapidă a pacientului. Tumora extirpată a avut dimensiuni mari, de circa 10 centimetri.

Doctorul Radu Zamfir este medic primar Chirurgie Generală și coordonatorul Agenției de Transplant din România, activează și în Centrul de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic „Dan Setlacec", din cadrul Institutului Clinic Fundeni. Acesta coordonează echipa de prelevare hepatică și a efectuat de-a lungul carierei sale peste 500 de prelevări care au salvat viețile a sute de pacienți, precum și multe alte operații din categoria chirurgiei digestive. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel