Heliport la Spitalul Universitar de Urgență București, funcțional din toamnă
25 iul 2019, 14:07

Un heliport se va construi pe acoperișul Spitalului Universitar de Urgență București   FOTO: Facebook SUUB
Spitalul Universitar de Urgență din București va avea un heliport pe Blocul Operator Central. Investiția se ridică la circa 800.000 de euro.

Heliport, SUUB. Spitalul Universitar de Urgență București va avea un heliport care va beneficia de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte. Heliportul va fi amenajat pe Blocul Operator Central, iar pacienții aduși cu elicopterul vor fi transportați direct în Unitatea de Primiri Urgențe cu ajutorul unui lift și al unui culoar suprateran.

Investiția se ridică la circa 800.000 de euro, iar lucrările sunt estimate a se încheia la sfârșitul lunii august. Heliportul va fi pus în funcțiune din această toamnă.

"Platforma heliportului are o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oțel și stâlpi zăbreliți, este dotată cu jgheaburi și plase de siguranță, cu instalație electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecție și de stingere a incendiilor", arată reprezentanții SUUB, într-un comunicat.

Heliport, SUUB: reacția conducerii SUUB

Medicul Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București, a declarat că proiectul heliportului este unic în București și e "o dovadă că se poate":

"Pentru noi, medicii, cei care am jurat să salvăm vieți, acest proiect este un vis care va deveni realitate și îi mulțumesc încă o dată sponsorului nostru. În 2018, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar au fost transferați cu elicopterul peste 200 de pacienți din toată țara, iar fiecare secundă este vitală în salvarea acestor oameni. Noul heliport ne va permite să preluăm și mai multe cazuri grave care vor putea beneficia de îngrijiri medicale avansate în Spitalul Universitar. (...) Este un proiect de succes care stabilește un nou standard de performanță în sistemul sanitar românesc".

Administratorul companiei care a finanțat construirea heliportului, Gherghina Ionescu, susține că proiectul este unul ”de suflet”: 

”avem garanția că alături de locuitorii Capitalei vor beneficia pacienți din întreaga țară. Pentru compania noastră, implicarea activă în viața comunității, cu precădere în sistemul sanitar a devenit o misiune prioritară manifestată în proiecte de diverse anverguri începând cu anii 2009-2010. Perseverența, implicarea și responsabilitatea socială sunt atribute ale oamenilor care lucrează în compania noastră. Aceastea se perpetuează în timp de mai mult de 15 ani, iar acum, mai mult ca oricând sunt elementele care ne definesc".

Aceeași companie a susținut financiar amenajarea și dotarea Centrului de Pretransplant de celule stem din SUUB, unde sunt pregătiți pacienți cu leucemie în vederea transplantului medular. Investiția a fost de circa 200.000 euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?