Guvernul pregăteşte o campanie amplă de promovare a vaccinării anti-COVID

Personalul restaurantelor și al hotelurilor, vaccinat la Hanu lui Manuc. Foto: CNCAV
Guvernul pregăteşte o campanie amplă de promovare a vaccinării anti-COVID în care vor fi implicaţi artişti, sportivi şi politicieni, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis.

"Este nevoie de o acţiune foarte amplă de conştientizare. Şi vom face aceste lucruri. Vor fi deschise noi şi noi facilităţi şi posibilităţi pentru vaccinare, pentru a veni noi spre cetăţean, fără să aşteptăm acţiuni complicate din partea românilor. Vor exista centre de vaccinare foarte accesibile din ce în ce mai mult, se va renunţa la programări, la rezervări, oamenii vor putea merge să se vaccineze şi doar se vor programa pentru rapel. Eu sunt optimist şi cu siguranţă românii vor fi de partea noastră", a precizat şeful statului, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.
El a subliniat că revenirea la normalitate depinde de felul în care oamenii vor merge la vaccinare.

"Între timp primim din ce în ce mai multe doze de vaccin şi în scurt timp vom avea suficiente doze pentru absolut oricine doreşte să se vaccineze. Dar vaccinarea la noi nu este obligatorie, fiecare trebuie să meargă să se vaccineze la propria iniţiativă. Eu recomand tuturor românilor să meargă să se vaccineze, este singura cale de a scăpa de pandemie. Dacă nu ne vaccinăm într-un număr suficient de mare, vom purta masca şi vom mai avea restricţii încă mult timp de acum încolo. Dacă ne vaccinăm, vom scăpa aproape de toate restricţiile. Este evident, este cunoscut acest lucru şi sper ca în final, printr-o campanie amplă pe care o pregătim, să convingem pe toţi românii să se vaccineze", a afirmat preşedintele.

Şeful statului a arătat că această campanie de încurajare a vaccinării anti-COVID se face pentru oamenii care, din proprie iniţiativă, încă nu sunt convinşi şi, cu siguranţă, autorităţile se vor adresa tuturor categoriilor sociale.

"Însă, în acelaşi timp, cred că trebuie să înţeleagă toată lumea - încurajarea vaccinării poate să meargă până acolo unde persoanele vaccinate vor putea să beneficieze de un acces mai facil în anumite zone şi persoanele nevaccinate să beneficieze şi ele de anumite măsuri. Până acum, am avut relativ puţine doze de vaccin şi a fost nevoie de o programare strictă şi pe categorii. Într-un viitor previzibil, cam pe la sfârşitul lui mai sau în iunie, vom avea suficiente doze pentru oricine doreşte să se vaccineze. Şi atunci, cu siguranţă, va apărea întrebarea "ok, dacă oricine se poate vaccina, atunci cei care se vaccinează înţeleg nevoia acestei campanii naţionale, trebuie să simtă acest lucru şi prin anumite măsuri administrative". Deci, este foarte posibil ca, la un moment dat, repet, atunci când vor fi suficiente doze disponibile pentru oricine, să existe o încurajare pentru cei care s-au vaccinat", a mai spus el.

Preşedintele a evidenţiat reacţia Bisericii Ortodoxe Române, "care este foarte favorabilă acestor demersuri", citează Agerpres.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel