Gripă, INSP: nu mai are caracter epidemic

Gripa nu mai are caracter epidemic, precizează reprezentanții Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Gripa nu mai are caracter epidemic, se arată într-o informare a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Potrivit sursei citate, în săptămâna 8-14 aprilie, activitatea gripală a continuat trendul descendent, cu cazuri sporadice în restul ţării, anunță Agerpres.

„Având în vedere informaţiile rezultate din analiza datelor epidemiologice, se concluzionează că evoluţia gripei nu mai are caracter epidemic", au transmis reprezentanții INSP.

279 cazuri de gripă clinică

La nivel naţional s-au înregistrat 279 cazuri de gripă clinică. Iar de la începutul sezonului 2018-2019 au fost înregistrate 196 decese confirmate cu virus gripal - din care 149 tip A, subtip (H1)pdm09, 22 tip A, subtip H3, 24 tip A, nesubtipat şi unul coinfecţie cu A(H1)pdm09 şi AH3 - faţă de 129 în întreg sezonul precedent.

De asemenea, de la începutul sezonului au fost confirmate 2.269 cazuri de gripă, dintre care: 1.197 cu virus AH1, 543 cu virus AH3, 524 cu virus A nesubtipat, un caz cu virus B, patru cu coinfecţie cu virus AH1 - virus AH3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel