Grețurile matinale severe la gravide, asociate cu depresia

Gravida
Circa 2% dintre femeile însărcinate din Marea Britanie suferă de o complicație a sarcinii care constă în grețuri matinale, amețeală severă, deshidratare, pierdere în greutate și stări de vomă.

Grețurile matinale severe – complicație a sarcinii denumite medical Hyperemesis gravidarum (HG) - afectează aproximativ 1-2% dintre femeile însărcinate din Marea Britanie. HG constituie unul dintre cele mai frecvente motive pentru spitalizare în timpul sarcinii, viitoarele mame pierd în greutate, suferă de deshidratare și nu pot lucreze sau avea grijă de restul familiei.

În studiul realizat de cercetătorii de la Imperial College London și Imperial College Healthcare NHS Trust s-a observat că aproape jumătate dintre femeile cu HG au suferit depresie prenatală și aproape 30% au avut depresie postnatală. Gravidele care nu suferă de HG, doar 6% s-au confruntat cu depresie prenatală și 7% au suferit depresie postnatală.

”Studiul nostru arată că femeile cu HG au aproximativ 8 ori mai multe șanse de a suferi depresie prenatală și de patru ori mai multe șanse să aibă depresie postnatală. Unele femei din studiu au avut chiar gânduri de auto-vătămare în timp ce sufereau HG. Aceste cifre sunt șocante și ar trebui să se reflecte în tratamentul pe care îl primesc femeile. Trebuie să facem mult mai mult decât să tratăm pur și simplu simptomele fizice ale HG; evaluarea sănătății mintale sprijinul ar trebui să fie, de asemenea, de rutină pentru orice femeie cu această afecțiune”, afirmă medicul Nicola Mitchell-Jones, coordonatorul studiului.

Aceasta speră că descoperirile sale pot ajuta la îmbunătățirea înțelegerii HG și la schimbarea orientărilor clinice cu privire la modul în care femeile cu această afecțiune sunt tratate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel