Gravide cu boală inflamatorie intestinală, riscuri suplimentare

Femeie însărcinată
Femeile însărcinate care au boală inflamatorie intestinală se confruntă cu un risc mai mare de a avea anumite complicații, arată o analiză publicată recent.

Femeile însărcinate care au boală inflamatorie intestinală (IBD) sunt mai predispuse la naștere prin cezariană și se confruntă cu anumite riscuri în timpul sarcinii, potrivit unei analize publicată în Alimentary Pharmacology & Therapeutics, în urmă cu câteva zile.

Analiza a constatat că o treime din toate sarcinile la femeile care au IBD au născut prin cezariană, reflectând de aproape două ori mai mult decât gravidele care nu au respectivul grup de afecțiuni.

Cercetătorii au constatat, de asemenea, că la gravidele cu boala inflamatorie intestinală există în plus și risc crescut de diabet gestațional și de ruptură prematură a membranelor.

Cu toate acestea, incidența cazurilor legate de tulburările de placentă, cum ar fi pre-eclampsie, placenta abruptio (o complicație rară și gravă care apare în sarcină în care placenta se separară complet sau parțial de peretele uterului) și placenta previa (placenta crește în partea inferioară a uterului și ajunge să acopere total sau parțial deschiderea), nu par să crească la femeile cu boală inflamatorie intestinală.

În această analiză au fost incluse 53 de studii, care au presupus în total 7.917 cazuri de gravide cu boală inflamatorie intestinală și 3.253 de cazuri de control de gravide sănătoase.

Boala inflamatorie intestinală (IBD) este o afecțiune inflamatorie cronică ce poate fi clasificată, la rândul ei, în boala Crohn (CD), colită ulceroasă (UC) sau boală inflamatorie intestinală neclasificată.

Boala se declanșează de obicei la persoane cu vârsta între 15 și 30 de ani, circa 50% dintre pacienți fiind diagnosticați înainte de vârsta de 35 de ani. Mai mult, peste 25% dintre paciente rămân însărcinate după un diagnostic de boala inflamatorie intestinală, reprezentând o populație cu risc ridicat, notează cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel