Gigantul Novartis, reduceri de personal

Campusul Basel al Novartis, vedere de sus. SURSA: Novartis
Gigantul farmaceutic Novartis anunță că va reduce, în următorii patru ani, în Europa, aproximativ 2.200 de locuri de muncă. Această restructurare face parte din strategia de fabricație lansată în 2015 pentru a adapta baza industrială la un portofoliu redus de produse.

Gigantul farmaceutic Novartis anunță că va reduce, în următorii patru ani, în Europa, aproximativ 2.200 de locuri de muncă. Aproape 1.500 de locuri de muncă corespund producției și aproximativ 700 de servicii, a declarat Novartis într-un comunicat de presă Extern Link.

Această restructurare face parte din strategia de fabricație lansată în 2015 pentru a adapta baza industrială la un portofoliu redus de produse. În prezent, gigantul Novartis are peste 13.000 de angajați pe teritoriul elvețian, se menționează în același comunicat. Compania și-a manifestat intenția de a "continua adaptarea rețelei de producție și a activităților de servicii".

Un total de aproximativ 1.500 de locuri de muncă vor fi eliminate de la centrele de producție Novartis din Basel, Stein, Locarno și Schweizerhalle, a declarat directorul executiv Vas Narasimhan, potrivit declarației.

Campusul grupului de la Basel va suferi majoritatea reducerilor

În același timp, Novartis a spus ca exista potențialul de a crea 450 noi locuri de munca la Stein ca parte a unui loc de producție a celulelor și terapiei genice

În ce privește servicii, Novartis plănuiește să-și mute câteva dintre "capabilitățile manageriale și tranzacționale" - care ar putea ajunge la 700 de posturi până în 2022 - la cele cinci centre de servicii globale: Irlanda, India, Kuala Lumpur, Mexic și Republica Cehă. În acest caz, campusul grupului de la Basel va suferi majoritatea reducerilor, se spune în declarație.

"Suntem conștienți de impactul anunțului asupra angajaților potențial afectați și a familiilor acestora", a declarat Narasimhan – CEO Novartis, care a invitat reprezentanți și manageri ai angajaților din Elveția pentru "dialog și consultare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel