Gălbenuș de ou: ce beneficii neașteptate are pentru sănătate

Gălbenuș de ou
Când vine vorba de mâncare, ni se spune adesea ce să mâncăm și ce să nu mâncăm. Fie că este vorba de consumul de alimente după ora 22.00, de consumul de fructe seara sau de gălbenușurile de ou.

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine ​​și alți nutrienți. La fel ca albușul, gălbenușul are și niște nutrienți esențiali. Proteina din ou este foarte biodisponibilă, iar atât albușul, cât și gălbenușul ajută la susținerea dezvoltării musculare.

Iată câteva beneficii pentru sănătate ale gălbenușului de ou pe care ar trebui să le cunoașteți.

Se crede că gălbenușul de ou este dăunător pentru inimă, dar dacă este consumat cu moderație, nu va afectază inima. Experții spun că colesterolul rău se datorează conținutului de grăsimi saturate care este disponibil în diverse alte alimente. După cum știm că orice exces nu este bun pentru organism, așa că ar trebui să evitați să îl mâncați în exces.

Gălbenușurile de ou sunt cea mai concentrată sursă de colină - o componentă importantă a acetilcolinei - unul dintre neurotransmițătorii cheie ai creierului. În timpul sarcinii și alăptării, un aport adecvat de colină este important, deoarece colina este esențială pentru dezvoltarea normală a creierului.

În afară de aceasta, gălbenușul de ou conține vitaminele A, D, E și K și grăsimi esențiale omega-3. Gălbenușurile de ou sunt, de asemenea, bogate în folați și vitamina B12.

Gălbenușurile de ou conțin antioxidanții luteina și zeaxantina, care ajuta la protejarea ochilor de pierderea vederii cauzată de vârstă.

Pe lângă asta, dar gălbenușurile de ou au triptofan, tirozină și aminoacizi care ajută la prevenirea bolilor de inimă. Prin urmare, este indicat să consumați gălbenușuri cu moderație. Cu toate acestea, persoanele cu colesterol și alte afecțiuni ar trebui să consulte medicul înainte de a-l consuma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel