Frunzele de struguri, proprietăți curative. Cum să le păstrezi și să le consumi

frunzele de struguri - FOTO: Freepick@stocking
Frunzele de struguri au o serie de beneficii pentru sănătate. Sunt bogate în nutrienți care ajută organismul să funcționeze normal.

Frunzele de struguri pot fi consumate, iar acestea au multe beneficii pentru sănătate. Frunzele de struguri sunt bogate în nutrienți. La o cană, și anume circa 14g, frunzele de struguri conţin nutrienţi după cum urmează:

Calorii: 13           

Carbohidrați 2,4 g

Fibre dietetice 1,5g

Grăsime totală 0.3g

Acizi grași Omega-3 120mg          

Omega-6 acizi grași 20.7mg         

Proteine 0,8g 2%

Vitamina A 3853 UI 77%

Vitamina C 1.6mg 3%

Vitamina E 0.3mg 1%

Vitamina K 15.2mcg 19%

Niacina 0.3mg 2%

Vitamina B6 0.1mg 3%

Acid folic 11.6mcg 3%

Colină 1.8mg     

Calciu 50.8mg 5%

Fier 0.4mg 2%

Magneziu 13.3mg 3%

Fosfor 12.7mg 1%

Sodiu 1.3mg 0%

Zinc 0.1mg 1%

Cupru 0.1mg 3%

Mangan 0.4mg 20%

Seleniu 0.1mcg 0%

Apă 10,3g, arată Dr. Health Benefits.

Vezi și: Romică Țociu, despre diagnosticul de cancer al soției sale: Când afli că ești bolnav, toate planurile dispar. Cea mai groaznică perioadă prin care am trecut în viața mea

Frunzele de struguri reduc inflamația

Dacă aveți probleme din cauza inflamației, cum ar fi artrita, amigdalita sau gastrita cronică, puteți consuma frunze de struguri pentru a le ameliora. Frunzele de struguri conţin acid gras omega-3 şi antioxidanţi responsabili de procesul de inflamaţie. Vă vor ajuta să reduceți inflamația și să vă tratați boala cronică.

Frunzele de struguri reglează glicemia

Frunzele de struguri au încărcătura glicemică scăzută. Aceasta este o dietă potrivită, în special pentru pacienţii diabetici pentru a-şi controla nivelul glicemiei. Este susținută, de asemenea, de fibre dietetice ridicate în interiorul frunzelor de struguri care pot scădea nivelul glicemiei.

Frunzele de struguri, îmbunătățirea funcției digestive

Frunzele de struguri sunt excelente în conținutul de fibre dietetice. Ajută la îmbunătățirea funcției digestive și la absorbția alimentelor.

Vezi și: De ce fac bărbații burtă. Care sunt riscurile la care se expun

Previn constipația

Fibrele dietetice din frunzele de struguri ajută la prevenirea constipației. Această fibră va digera bine alimentele, astfel încât produsul rezidual al alimentelor să poată fi împins din organism cu ușurință. Ajutați la tratarea eficientă a diareei și la protejarea mucoasei intestinale

Frunzele de struguri conţin minerale zincate care pot repara şi proteja mucoasa intestinală. Acest mecanism ajută intestinul să se recupereze rapid atunci când există leziuni ale mucoasei ca în problema diareei.

Ajutor pentru prevenirea anemiei

Frunzele de struguri sunt bogate într-un mineral de fier care ajută la prevenirea anemiei. Acest mineral joacă un rol important în formarea hemoglobinei în celula roșie din sânge. Acest beneficiu pentru sănătate este susținut și de vitamina C, care ajută la absorbția bine a fierului, astfel încât anemia să poată fi prevenită.

Vezi și: Turmericul, aliat prețios al frumuseții. La ce te ajută acest condiment din bucătărie

Întăresc sistemul imunitar

Frunzele de struguri sunt bogate în vitamina C, care este cea mai bună vitamină pentru a stimula sistemul imunitar. Acesta va păstra anticorpii într-un mod de alertă pentru a lupta împotriva bacteriilor sau virușilor care pot intra în corpul tău.

Ajutor pentru a lupta împotriva radicalilor liberi

Vitamina C din frunzele de struguri poate lupta, de asemenea, radicalii liberi din organism. Acesta acționează ca un agent antioxidant care poate preveni corpul tău de la orice boli.

Frunzele de struguri previn cancerul

Antioxidantul din frunzele de struguri poate preveni mutația celulelor canceroase și poate inhiba creșterea tumorii. Funcționează prin mecanismul său de combatere a radicalilor liberi.

Vezi și: Lâna, efecte benefice asupra sănătății. Cum te ajută

Mențin circulația sângelui

Frunzele de struguri sunt o sursă bună pentru mineralele de mangan. Acest mineral joacă un rol important în formarea cartilajului. Lubrifiază articulația pentru a reduce frecarea care poate veni ca artrită.

Îmbunătățirea funcției cardiace

Mineralul potasiu din frunzele de struguri este important pentru menținerea contracției normale a inimii. Acesta va face ca sângele să poată fi pompat în toate părțile corpului în mod eficient.

Ajutator la formarea oaselor

Frunzele de struguri conţin calciu care este un mineral important pentru formarea oaselor. Acest mineral poate întări osul şi îţi poate face osul mereu sănătos.

În plus, frunzele de struguri ajută la întărirea dinților. Calciul din frunzele de struguri are beneficiile de a întări dinții. Acest mineral este necesar pentru formarea și menținerea dinților sănătoși.

Vezi și: Ce înseamnă un sistem imunitar slăbit. Cum îți afectează funcționarea organismului

Reduc crampe musculare

Frunzele de struguri au minerale de magneziu care pot reduce crampele musculare. Funcționează ca un relaxant muscular în toate părțile corpului.

Frunzele de struguri ajută la formarea colagenului

Frunzele de struguri conțin mineralul de cupru care ajută la formarea colagenului. Colagenul în sine este o substanță importantă pentru a crea pielea tânără și sănătoasă.

Frunzele de struguri sunt bogate în vitamina E, care ajuta la menţinerea sănătăţii pielii. Această vitamină este necesară ca nutrient pentru pielea ta. Pe lângă menţinerea sănătăţii pielii, frunzele de struguri conţin şi vitamina C, ceea ce face ca pielea ta să arate mai strălucitoare dacă o consumi în mod regulat sub forma de ceai.

Frunzele de struguri sunt, de asemenea, bogate în vitamina A, care vă menține ochii sănătoși.

Vezi și: Sensibilitatea la miros, hiperosmia, cauze. Poate indica probleme neurologice

Protejați sistemul nervos

Vitamina B din frunzele de struguri poate proteja sistemul nervos. Protejează fiecare capăt al nervilor de orice daune. Acesta poate fi utilizat pentru a reduce simptomul de amorțeală sau senzație de furnicături.

Vitamina B6, care este conținută în frunze de struguri joacă rolul în sistemul nervos central. Acesta protejează creierul și îmbunătățește funcția cognitivă pentru creier. Se poate preveni demență, de asemenea.

Cum se folosesc frunzele de struguri

Când se colectează

Primăvara târzie este cel mai bun moment pentru a le alege. Alegeți frunze sănătoase care nu au fost pulverizate la culesul frunzelor. Frunzele verde deschis ar trebui să aibă o textură flexibilă și o culoare verde deschis. Frunzele din apropierea viței de vie și deasupra copacului trebuie îndepărtate. Frunzele ar trebui să fie de mărimea palmei, astfel încât să puteți turna ingredientele în ea și să înfășurați cu ușurință frunzele în jurul lor.

Vezi și: Criza vârstei a doua, semne și cât durează. Care e "vârsta a DOUA" și de ce fericirea are formă de U. Leca: Femeile vor un partener uluitor, bărbații încep să fie puști

Congelare

Frunzele de struguri pot fi congelate. Așezați frunzele culese într-o pungă de plastic după ce le curățați de umiditate și murdărie. Trebuie să scoți cât mai mult aer din pungă. Înainte de a închide punga, scrieți data și numărul de frunze. Acesta poate fi depozitat în congelator timp de până la două luni. Atunci când se utilizează frunze congelate sub apă, arată Green BHL.

Apa sărată este folosită pentru a o menține proaspătă

Este posibil să depozitați frunzele de struguri în apă sărată.Se dizolvă o jumătate de kilogram de sare kosher în 4 litri de apă. Umpleți două treimi din recipientul de sticlă cu apă sărată. După ce înfășurați toate frunzele împreună, închideți capacul recipientului. Înmuiați toate frunzele în apă sărată. Scrieți data și numărul de frunze pe recipient. Păstrați recipientul uscat și rece. Înainte de a utiliza frunzele, spălați-le sub apă rece. 

Uscare

Frunzele de struguri trebuie spălate și uscate înainte de utilizare. Treceți un ac prin joncțiunea tulpinii și a frunzei. Uscați frunzele într-un loc răcoros și întunecat. Când frunzele sunt uscate, nu le zdrobiți și fierbeți timp de 2-3 minute după îndepărtarea tulpinii. Când frunzele sunt moi, acestea sunt gata de utilizare.

Ar trebui să fie consumate în următoarele moduri:

Înainte de a utiliza frunzele, asigurați-vă că toate sunt spălate. Pentru a elimina excesul de sare din frunzele depozitate în saramură, spălați-le bine și înmuiați-le în apă timp de câteva minute.

Pentru a nu vă pune în pericol sănătatea, consultați un nutriționist sau un medic înainte de a vă schimba dietă și de a adăuga frunze de struguri la acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel