Fructele ”bătrâne” de 2.000 de ani care ne ajută și azi sănătatea

Nectarine  FOTO: pixabay
Nectarinele datează de mai bine de 2.000 de ani și sunt pline de nutrienți pentru sănătatea organismului.

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară, vorbește într-o postare pe rețelel sociale despre nectarine. 

”#Știați Că

Nectarinele datează de mai bine de 2000 de ani? Nectarinele își au originea pe continentul asiatic, mai exact în China, și datează de mai bine de 2000 de ani. Acestea au fost aduse în Europa la sfârșitul secolului 16 și începutul secolului 17. Din punct de vedere nutrițional, nectarinele sunt surse bogate în vitamina C și vitamina A, și au o concentrație mare de compuși antioxidanți”, notează profesorul Dan Vodnar.

Fructul este gustarea gata „preparată” de natură, ambalată cu vitamine, fibre și alți nutrienți, care susțin o dietă sănătoasă. De asemenea, fructele sunt în general sărace în calorii și bogate în fibre, ceea ce poate ajuta la pierderea în greutate. De fapt, consumul de fructe este legat de o greutate corporală mai mică și de un risc mai mic de diabet, hipertensiune arterială, cancer și boli de inimă.

Iată câteva fructe numai bune pentru slăbit:

Grapefruit - are un conținut foarte scăzut în calorii și este bogat în vitaminele A și C. Poate fi o gustare sănătoasă înainte de principalele mese, pentru a reduce consumul total de alimente.

Merele - au un conținut scăzut de calorii, sunt bogate în fibre și foarte sățioase. Studiile indică faptul că pot susține pierderea în greutate.

Piersici, nectarine, prune - fructele precum piersicile, nectarinele și prunele asigură o gustare sezonieră cu conținut scăzut de calorii. Sunt o alternativă bună la chipsuri, prăjituri sau alte alimente nedorite.

Portocale - sunt bogate în vitamina C și fibre. Mai mult, acestea vă pot ajuta să vă simțiți plin.

Banane - conțin nutrienți și fibre care le fac parte ideală a unui plan sănătos de slăbire.

Avocado - persoanele care consumă avocado tind să cântărească mai puțin decât cele care nu au acest obicei. În ciuda conținutului lor bigat în grăsimi, avocado poate contribui la favorizarea pierderii în greutate și menținerea în greutate.

Fructele sunt o parte esențială a unei diete sănătoase - și pot ajuta la scăderea în greutate. Rețineți că cel mai bine este să mâncați fructe întregi, mai degrabă decât uscate. Mai mult, consumul de fructe nu este cheia pierderii în greutate. De asemenea, ar trebui să depuneți eforturi pentru o dietă sănătoasă, bazată pe alimente integrale, alături de activitatea fizică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel