Fotbal cu mască. Soluția propusă de un medic: "Să vă spun de ce"

Andreea Moldovan, medic specialist în boli infecţioase,spune că fotbaliștii ar trebui să poarte mască pe teren pentru a opri răspândirea noului coronavirus.


"Soluţia pentru mine ar fi masca şi vă spun de ce. Pe teren. Personalul medical stă cu masca ore în şir. Cu atât mai mult cu cât acum stăm cu acele măşti ultrafiltrante, care nu sunt deloc uşor de suportat, dar ştim că ele ne potejează şi ne oferă şansa să nu ne infectăm când luăm contact cu cineva pozitiv, simptomatic sau asimptomatic.

Acele idei conform cărora nu ne oxigenăm corect cu mască sau nu putem să respirăm corect sau este greu să stăm cu ea cred că pot fi depăşite prin conştientizarea importanţei măştii atunci când vorbim de prevenţie. Nu e uşor să alergi cu mască, dar ştim că masca nu este etanşă, aerul intră şi iese. Doar că el e filtrat de anumite particule de care nu avem nevoie, particule care pot fi încărcate cu virusul respectiv. Ştiu că ar fi ciudat să alergăm cu masca pe figură, ştiu că e neobişnuit pentru noi, dar toată situaţia pe care o trăim acum este absolut neobişnuită şi inedită pentru noi toţi şi atunci trebuie să ne adaptăm şi să facem acele compromisuri de care spuneam înainte.", a declarat Andreea Moldovan, în direct la Digi Sport Matinal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel