Formularul COVID, obligatoriu la intrarea în țară. Ciucă: este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor din jurul nostru
15 dec 2021, 10:21

Premierul Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că începând din 20 decembrie, la intrarea în țară va fi obligatorie completarea unui formular COVID a tuturor persoanelor care vor intra în țară.

Premierul a anunțat că formularul va fi aprobat astăzi (miercuri, 15 decembrie 2021, n.r.) și se va aplica începând cu 20 decembrie tuturor persoanelor care intră în țară.

„Astăzi (n.r. miercuri, 15 decembrie), vom aproba formularul de intrare în România prin proiectul de ordonanță de urgență pentru implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri. Începând cu 20 decembrie, persoanele care vin în țara noastră trebuie să completeze formularul digital de intrare în țară, document utilizat deja la nivelul a 18 state din UE. Noua tulpină (n.r. Omicron) și situația epidemiologică impun măsuri de protecție cât mai eficiente în România, mai ales acum când se apropie sărbătorile de iarnă”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

„Formularul este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor din jurul nostru. Prin intermediul său, vom eficientiza anchetele epidemiologice și măsurile de protecție a populației”, a mai precizat premierul.

Potrivit lui, documentul va fi completat de toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale. Acest document poate fi completat electronic, urmând a fi prezentat la intrarea în țară personalului autorizat din punctele de trecere ale frontierei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?