Fertilitate, cuplul care a ”câștigat un copil” la radio

Bebeluș
Un cuplu din State, care se confruntă cu probleme de fertilitate, au câștigat la radio un premiu care le acoperă cheltuielile de inseminare. 

Fertilitate. Un cuplu din Florida cu dificultăţi de procreare şi care în 2017 a câştigat concursul de radio "Win a baby", care i-a premiat cu acoperirea tuturor cheltuielilor de inseminare, a avut anul acesta primul lor copil, a informat postul de radio citat de EFE. "Fără acest concurs nu ne-am fi îndeplinit visul de a avea un copil", a declarat Krista Rivera, care locuieşte în Cape Coral, pe coasta de vest a Floridei. Rivera a subliniat că singura opţiune pentru ea şi soţul său, diagnosticat cu un cancer testicular, era costisitorul tratament pentru fecundarea 'in vitro' la care renunţaseră din lipsă de bani. Cei doi soţi, asemeni altor participanţi, au trimis un video în care explicau postului B1039 de ce merită să devină părinţi, precizează postul de radio care a publicat o fotografie a fiului lor, Garret, în vârstă de 3 luni, potrivit Agerpres.

Potrivit FertilityIQ, o bază de date specializată în această problemă, costurile fecundării 'in vitro' variază în SUA, dar în general depăşesc 20.000 de dolari pentru o singură procedură, "aproape dublu faţă de sumele în general practicate de 12.400 de dolari". Potrivit unui sondaj realizat în rândul a 10.000 de pacienţi ai FertilityIQ, un cuplu se supune în medie la mai mult de două proceduri pentru acest tratament, la un cost care depăşeşte suma de 51.000 de dolari. Premiul acordat de postul B1039 câştigătorului concursului 'Win a Baby' (Câştigă un bebeluş) include două proceduri de fertilizare "in vitro", plus medicaţia necesară.

În SUA, infertilitatea afectează unul din opt americani. Potrivit estimărilor FertilityIQ, volumul procedurilor de fecundare "in vitro" în anul 2020 "ar trebui să depăşească 400.000, de trei ori mai mult decât în perioada de recesiune economică din 2008".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel