Fără MASCĂ în aer liber. Dr. Rafila, mesaj cu ECOU în toată România: ASTA este problema

Rafila, despre refugiații veniți din Ucraina
Ce părere are profesorul Alexandru Rafila despre eliminarea măştilor în spaţiul public.

Medicul Alexandru Rafila a comentat, marți, 23 februarie, la Antena3, amendamentul depus în Parlament de deputaţii din Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) în care ar elimina obligativitatea purtării măştii în aer liber.

Alexandru Rafila consideră ca această măsură poate fi aplicată cu o singură condiție. 

"(...) În măsura în care România sau alte țări, pentru că este o măsură care se aplică în Uniunea Europeană, în marea majoritatea situațiilor, nu mai are loc transmitere comunitară.

În momentul în care transmiterea comunitară nu mai are loc, atunci sigur că se poate trece la această măsură.

Eu vreau să vă spun că, dacă este o persoană singură care merge pe stradă sau dacă merge cu bicicleta, nu ar trebui să poarte mască, e adevărat.

Problema este că sunt multe alte situații în care există aglomeraţie, în care riscul de transmitere există și nu poţi să faci această diferențiere pentru că într-un anumit moment ești, să spunem, într-o zonă lipsită de pericol și în momentul următor ești în zonă aglomerată unde există pericolul de transmitere a infecției.", a spus Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel