Facebook și YouTube, MĂSURI contra mișcării anti-vaccinare. Ce vor INTERZICE

Facebook, Youtube. Foto: Pixabay
Facebook va interzice pe platforma sa reclame plătite care descurajează oamenii să se vaccineze. YouTube a anunțat că își extinde politica contra dezinformării pentru a elimina afirmațiile false despre o potențială vaccinare contra COVID-19!

Cele două uriașe platforme, YouTube și Facebook, au măsuri contra informațiilor false care circulă despre vaccinuri. 

Facebook spune că va interzice pe platforma sa reclame plătite care descurajează oamenii să se vaccineze. Aceasta este o extindere a regulilor Facebook care interzic anunțurile care promovează informații false despre vaccinuri, notează Euronews. Platforma de socializare a declarat că va derula și o campanie de informare care îi încurajează pe oameni să își facă vaccinurile împotriva gripei în 2020.

Dar anunțurile care „pledează pentru sau împotriva legislației sau politicilor guvernamentale privind vaccinurile” - inclusiv un vaccin COVID-19 - vor fi încă permise pe platformă. Aceste anunțuri trebuie încă aprobate de companie ca „reclame politice” și vor include o etichetă cu „plătită de” și numele entității care le-a finanțat. Orice postare ne-sponsorizată făcută de persoane sau grupuri care descurajează vaccinările nu va fi eliminată deocamdată de pe Facebook, conform noilor reguli.

Pe de altă parte, YouTube a anunțat că își extinde politica contra dezinformării pentru a elimina afirmațiile false despre o potențială vaccinare COVID-19.

Revendicările care contravin autorităților locale de sănătate precum NHS din Marea Britanie sau Organizația Mondială a Sănătății, vor fi eliminate.

Aceasta include afirmațiile conform cărora vaccinul ar ucide oameni sau va provoca infertilitate, precum și teorii ale conspirației conform cărora microcipurile vor fi implantate la persoanele care primesc vaccinul. Ambele teorii ale conspirației au fost propagate recent. Conform sondajelor, jumătate dintre telespectatorii Fox News cred că Bill Gates vrea să folosească un vaccin coronavirus pentru a implanta microcipuri în americani pentru supravegherea globală, noteză The Independent. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel