EXTRACT DE ALERGEN DE POLEN DE GRAMINEE - prospect

Foto: Pixabay
EXTRACT DE ALERGEN DE POLEN DE GRAMINEE - prospect. Acţiune: Induce un răspuns imun sistemic de tip competitiv împotriva polenului de graminee, precum şi o creştere a IgG specifice.

EXTRACT DE ALERGEN DE POLEN DE GRAMINEE - prospect

Denumirea comericală: ORALAIR

Prezentare: comprimate sublinguale,

Indicații: Tratamentul rinitei alergice cu sau fără conjunctivită, cauzate de polenul de graminee, la adulţi, adolescenţi şi copii (cu vârsta > 5 ani) care prezintă simptome relevante din punct de vedere clinic, confirmate printr-un test cutanat pozitiv şi/sau un titru pozitiv al IgE specifice pentru polenul de graminee.

Contraindicații: Hipersensibilitate la oricare dintre excipienţi. Tratamentul concomitent cu beta-blocante. Astm bronşic sever şi/sau insuficient controlat terapeutic (VEMS < 70% din valoarea anticipată). Imunodeficienţă severă sau boală autoimună. Boli maligne. Inflamaţii orale (lichenul plan oral, ulceraţiile orale sau micozele orale).

Atenție!: După intervenţii chirurgicale sau extracţii dentare la nivelul cavităţii bucale, trat. se întrerupe timp de minim 7 zile. Vaccinările pot fi efectuate fără întreruperea tratamntului, după evaluarea medicală privind starea generală a pacientului. Nu este recomandată iniţierea unei imunoterapii în timpul sarcinii sau alăptării; dacă sarcina apare pe perioada trat., acesta poate continua sub supraveghere medicală atentă; dacă o pacientă a urmat tratamentul în timpul sarcinii, poate să alăpteze sub supraveghere medicală strictă.

Reacții adverse: Foarte frecvente: iritaţie la nivelul gâtului; la copii: prurit oral, edem la nivelul cavităţii bucale. Frecvente: cefalee, parestezie; conjunctivită, prurit ocular; prurit la nivelul urechilor; dispnee, tumefiere la nivel orofaringian, congestie nazală, rinoree, rinită, senzaţie de uscăciune la nivelul gâtului, strănut, disconfort nazal; durere în etajul superior al abdomenului, greaţă, dispepsie, glosită, glosodinie, tumefiere a limbii, edem al limbii, apariţie de vezicule pe mucoasa bucală, parestezie bucală, edem la nivel bucal, durere la nivel bucal, disconfort la nivel bucal, xerostomie; edem al feţei, tumefiere a feţei, prurit, urticarie; rinită; oboseală, senzaţie de corp străin în gură. Mai puţin frecvente: disgeuzie, ameţeli; prurit la nivelul pleoapelor; senzaţie de îngustare la nivelul gâtului, durere la nivel faringolaringian, iritaţie a laringelui, senzaţie de uscăciune nazală; colită, stomatită, esofagită, gastrită, disfagie, hiperclorhidrie, hipersecreţie salivară, disconfort abdo[1]minal, diaree, eructaţii, hipoestezie orală, edem al palatului, apariţie de vezicule pe limbă, tulburări la nivelul limbii, apariţie de vezicule pe buze; durere la nivelul locului de aplicare, tumefiere locală, disconfort la nivelul toracelui, edem periferic; anxietate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel