Expunerea la unele metale dăunează grav sarcinii. Care sunt efectele asupra corpului mamei

Gravida
Expunerea la metale precum nichelul, arsenicul, cobaltul și plumbul poate perturba hormonii unei femei în timpul sarcinii.

Cercetătorii de la Universitatea Rutgers, SUA, au descoperit expunerea la metale a fost asociată cu probleme la naștere, cum ar fi nașterea prematură și greutatea redusă la naștere la copii și preeclampsia la femei. Aceste perturbări pot contribui la riscurile ulterioare ale sănătății și bolilor copiilor.

”Un echilibru hormonal delicat orchestrează sarcina de la concepție până la naștere și perturbările acestui echilibru pot avea un impact negativ atât asupra mamei, cât și asupra fătului”, spune autorul principal al studiului, Zorimar Rivera-Núnez, profesor asistent în cadrul Departamentului de Biostatistică și Epidemiologie de la Școala de Sănătate Publică Rutgers.

Cercetătorii au analizat probe de sânge și urină de la 815 femei înscrise. Au descoperit că metalele pot acționa ca perturbatori endocrini prin modificarea concentrațiilor de hormoni prenatali în timpul sarcinii. Această perturbare poate depinde de momentul în care a fost expusă mama în timpul sarcinii.

”Acest lucru este important deoarece, în comparație cu SUA în general, femeile din Puerto Rico au rate semnificativ mai mari de naștere prematură (aproape 12%) și alte rezultate adverse la naștere. În plus, expunerea la poluarea mediului este exacerbată de evenimente meteorologice extreme, cum ar fi uraganele , secete și inundații”, au mai precizat cercetătorii, într-un comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel