La vârsta a doua, prevenția...
Un nou studiu a sugerat că inflamația cronică din corp poate fi combătută chiar de mușchiul corpului, dacă celulele musculare sunt bine construite și active. Echipa de cercetare a folosit o platformă musculară proiectată pentru a demonstra că mușchiul singur este capabil să blocheze efectele interferonului gamma.
Cercetătorul studiului Nenad Bursac, profesor la Universitatea Duke, a declarat: „Platforma noastră musculară proiectată este modulară, ceea ce înseamnă că putem amesteca și potrivi diferite tipuri de celule și componente tisulare, dacă dorim. Dar, în acest caz, am descoperit că celulele musculare erau capabile să aibă acțiuni antiinflamatorii pe cont propriu”.
Cercetătorii au fost primii care au cultivat în laborator celule musculare pentru a contracta mușchiul scheletului uman funcțional. De atunci, laboratorul și-a îmbunătățit procesele, de exemplu, adăugând celule imune.
În studiul actual, cercetătorii au luat acești mușchi complet funcționali, crescuți în laborator și i-au inundat cu niveluri relativ ridicate de interferon-gamma timp de șapte zile pentru a imita efectele unei inflamații cronice de lungă durată. Așa cum era de așteptat, mușchiul s-a contractat și și-a pierdut o mare parte din forță.
Cercetătorii au aplicat din nou interferonul-gamma, dar de această dată au simulat exercițiile fizice, stimulând mușchiul cu o pereche de electrozi.
Se așteptau ca procedura să inducă o oarecare creștere musculară, așa cum s-a arătat în studiile lor anterioare. Au descoperit însă că a prevenit complet efectele inflamației cronice.
De asemenea, studiul a arătat că atunci când corpul este rănit, un răspuns inflamator inițial scăzut ajută la reconstrucția țesuturilor.
Rezultatele studiului au fost publicate în revista Science Advances.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...