Exercițiile fizice, același efect asupra creierului ca și cafeaua?

Consumatori de cafea
Ar fi nevoie de doar 20 de minute de exercițiu fizic ca să se obțină același efecte pentru memoria de lucru ca și cafeaua.

Exerciții fizice, cafeaua. O cercetare publicată în Nature Scientific Reports susține că exercițiile fizice pot fi la fel de bune pentru minte și corp ca și cafeaua. Harry Prapavessis, directorul Laboratorului de Psihologie pentru Exerciții și Sănătate din Western University din Ontario, Canada, a coordonat un studiu în care a comparat efectele exercițiului fizic și ale efectele secundare ale cofeinei. Analiza a fost realizată în premieră, subliniază autorul: niciun studiu anterior nu a examinat exercițiul acut, în comparație cu administrarea de cofeină”. Au observat aspecte similare asupra organismului uman și în cazul exercițiilor fizice, și ale consumului de cafea.

Iar în ciuda efectelor pozitive ale cafelei, cele negative (secundare) pot depăși adesea beneficiile. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) recomandă 4-5 căni de cafea drept un consum sigur. Persoanele mai sensibile la cofeină pot prezenta, în cazul consumului mare de cafea, simptome precum: insomnie, dureri de cap, ritm cardiac crescut, anxietate, stomac supărat, tremor muscular, potrivit medicalnewstoday.ro.

Organizația Mondială a Sănătății precizează: cofeina este una dintre „cele mai utilizate substanțe psihoactive” din lume. Studiile au legat cofeina de la memoria pe termen lung la combaterea bolilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel