Eutanasierea și sinuciderea asistată la pacienții cu boli incurabile, aprobată în Spania
25 iun 2021, 17:15

Bolnav
Spania a aprobat în Parlament legea eutanasiei, prin care pacienții bolnavi de afecțiuni incurabile pot să-și pună capăt suferinței.

Spania este al patrulea stat european care a aprobat legea eutanasiei. Aceasta permite unui pacient cu boală incurabilă să nu mai sufere prin eutanasiere - când cel care îngrijește bolnavul provoacă moartea pacientului - , cât și prin sinucidere asistată medical - când pacientul ia doza prescrisă și își ia viața.

Olanda, Belgia şi Luxemburg sunt celelalte state din Europa care au aprobat această lege. Cei care se văd în situația de a apela la această lege trebuie să respecte o serie de condiții: bolnavul să fie spaniol sau rezident și să fie ”capabil şi conştient” când face cererea în scris, care trebuie reînnoită cincisprezece zile mai târziu. 

Medicul are dreptul să respingă cererea bolnavului dacă crede că aceste criterii nu sunt îndeplinite sau îşi exprimă obiecţia pe motiv de conştiinţă. Cererea bolnavului trebuie să fie aprobată de un alt medic şi să primească aprobare de la o comisie de evaluare, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Gura leului, efecte asupra sănătății. Cum te ajută

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?