Elevii din Capitală se reîntorc de miercuri la școală! Ministrul Cîmpeanu, ANUNȚUL MOMENTULUI

Cum vor funcționa școlile
Elevii din Capitală, care nu sunt în clasele terminale, se întorc de miercuri în bănci, la școală. Decizia a fost luată după ce rata de infectare în București a scăzut sub 1 la mie. Iată cum explică decizia ministrul Sorin Cîmpeanu: 

Cu o lună înainte de vacanță, toți elevii din Capitală, nu doar cei din clasele terminale, se reîntorc în bănci, la școală. Și vor merge la școală atâta timp cât incidența rămâne sub 1. Aproape tot anul școlar l-au făcut în sistem online.

Mai mult, pentru elevii clasei a patra Evaluarea Națională a început de azi. Prima probă a fost cea la limba și literatura română, desfășurată în toată țara cu prezență fizică, indiferent de scenariul în care s e află localitatea în care locuiesc. 

Evaluarea de azi a fost îndelung așteptată de profesori, care vor să vadă ce cunoștințe au acumulat elevii în ultimul an.

„Cred că anul acesta, aceste evaluări sunt importante, ca să vedem si noi cum stau elevii după aproape un an de zile de online și cât am reușit să facem cu ei și ce am reușit să facem cu ei”, a spus Georgeta Șerban, profesor în cadrul unei școli primare, pentru Antena 3. 

Subiectele de la Evaluarea Națională pentru clasa a IV- a au fost realizate pe modelul testelor PISA. Rezultatele nu vor fi trecute în catalog, nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate părinților și discutate cu aceștia și cu elevii. 

Evaluarea Națională va continua miercuri cu proba la matematică și joi, cu testarea la limba maternă.

„E nevoie de o respectare cât mai riguroasă a regulilor până când vom depăși această pandemie. (...) Știm că deciziile luate (la nivelul Ministerului Educației, n.r.) nu sunt întotdeauna perfecte (...) dar toate deciziile pe care le luăm sunt strict pentru interesul elevului, în primul rând”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Antena3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel