Durerea și disconfortul în jurul...
Elena Cristescu, manager OPTICRIS, spune că sănătatea ochiului este extrem de importantă „pentru funcționarea întregului organism. Nu putem să spunem că mergem să ne achiziționăm ochelari sau să ne facem un consult oftalmologic de oriunde. Ai nevoie de specialiști!”.
„În România nu se face partea educațională a populației în privința sănătății, indiferent că este sănătatea ochiului, că este sănătatea generală a olrganismului. Nu există această mentalitate de prevenție. Și atunci oamenii, nefiind informați corect, apelează la ceea ce găsesc la îndemână, neștiind urmările extrem de grave asupra sănătății asupra sănătății ochilor”, explică specialistul.
Consultațiile oftalmologice nu se pot face corect chiar oriunde, arată managerul.
„Chiar nu aș dori să se pună vreodată problema așa, legată de sănătatea ochilor și la vedere. În primul rând, vederea este extrem de importantă pentru că nu putem să a vem o viață normală fără să avem o vedere bună. Pentru asta trebuie să te duci la specialist! OPTICRIS este o rețea națională de centre de optică medicală computerizată. Ceea ce înseamnă că ai nevoie de dotări extrem de performante pentru a face o corecție corectă și a menține ochiul sănătos pe termen lung. Ai nevolie de echipamente, de instrumente, ai nevoie de cabinet medical, ai nevoie de laboratare cu mașii performante de prelucrare a lentilelor și ai nevoie de produse, de cele mai bune produse pentru corecția dioptrică. Și ai nevoie de cei mai buni specialiști care îți efectuează consultația oftalmologică și în același timp îți prescriu tipul de lentilă și de corecție pentru viciul tău de refracție pe care ăl ai și pentru a menține ochiul sănătos pe termen lung. Deci, în primul rând, aceste contultații oftalmologice pot fi efectuate de către medici oftalmologi specializați, care se ocupă de patologia ochiului, ceea ce înseană de problemele vederii. Adică de cataractă, de glaucom, de varii boli ale corneei, dar în același timp ei și prescriu rețete medicale pentru corecția dioptriilor”, arată Elena Cristescu.
Cine face efectiv ochelarii, cât durează o consultație oftalmologică făcută corect și cât de periculoassă e lumina albastră emisă de caculatoare, telefoane și tablete, află din VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Durerea și disconfortul în jurul...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...
Printr-un gest care durează doar...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
La vârsta a doua, prevenția...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...