Alimentația în sezonul rece poate fi...
Bârfele pot avea și efecte pozitive. Discuțiile informale la locul de muncă pot fi benefice în realitate. Cercetătorii de la Școala de Management a Universității Binghamton (SOM) sugerează că vorbitul pozitiv între colegi poate reduce probabilitatea ca angajații să-și părăsească locurile de muncă, crescând astfel eficacitatea generală a unei organizații.
Studiul, care se bazează pe cercetări anterioare privind dinamica socială a discuțiilor informale la locul de muncă, a intervievat 338 de angajați din domeniul sănătății din Coreea de Sud, concentrându-se atât asupra aspectelor pozitive, cât și negative ale acestor discuții, în special în legătură cu organizațiile și managementul lor.
Concluziile studiului pun la îndoială percepția obișnuită despre gura lumii. În timp ce discuțiile negative pot părea puternice sau controlatoare, cercetarea nu a găsit nicio dovadă care să susțină acest lucru. Mai degrabă, discuțiile negative nu erau considerate informații valoroase de către participanți, ci mai degrabă plângeri fără relevanță.
"Organizațiile ar trebui să fie conștiente de impactul discuțiilor pozitive, deoarece fluctuația personalului poate fi un factor foarte important în determinarea succesului organizației.
Pentru a determina angajații să participe la discuții pozitive, organizația ar trebui să facă lucrurile corecte, tratându-și angajații bine și fiind conștientă că comportamentul lor poate arăta că le pasă de angajații lor", spune autorul principal al studiului, Jinhee Moon, un student doctoral la SOM, într-un comunicat al universității, potrivit Study Finds.
Bârfe - FOTO: Freepik@teksomolika
Pe de altă parte, cum ar fi lauda adusă organizației sau discutarea acțiunilor favorabile ale managementului, era considerată mai valoroasă. Participanții indicau un interes mai mare pentru informațiile pozitive care ar putea îmbunătăți sau menține statutul lor în cadrul organizației.
"Am așteptat să descoperim că, dacă participi la discuții negative, poate că încerci să pari puternic, dar nu am găsit rezultate care să susțină asta. Dacă este ceva, am descoperit că oamenii nu apreciază acel tip de bârfă ca informație și doar o văd ca pe cineva care vrea să se plângă.
Deci, dacă te gândești la discuțiile negative la locul de muncă, ar trebui să îți salvezi timpul, pentru că nu există niciun impact pozitiv pentru tine", remarcă Moon.
Un rezultat semnificativ al studiului este impactul potențial al bârfelor pozitive în reducerea fluctuației voluntare a personalului.
"Poate fi foarte greu să-ți părăsești jobul, și dacă întâmpini dificultăți acolo unde lucrezi, poate vrei să participi la discuții pozitive cu colegii și să discuți despre aspectele mai suportabile ale organizației. În cele din urmă, acest lucru te poate ajuta să dobândești putere personală.
Este o modalitate foarte convenabilă de a reduce sentimentele negative față de propriul loc de muncă, ceea ce te poate ajuta mai mult pe termen lung", explică Moon.
Studiul subliniază importanța ca organizațiile să fie conștiente de impactul laudelor, deoarece acestea pot juca un rol crucial în decizia unui angajat de a rămâne sau de a pleca. Promovarea unui mediu de lucru pozitiv, unde angajații se simt valorizați și tratați bine, poate duce la discuții mai pozitive între personal, îmbunătățind cultura organizațională în ansamblu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Acest truc simplu te scapă rapid de...