Educația sexuală în școli, explicația unui dermatolo-venerolog. Dr Olga Simionescu

Adolescenți
Medicul dermatolog Olga Simionescu a scris câteva rânduri pe Facebook despre un subiect la ordinea zilei: educația sexuală în școală.

Despre un subiect întors pe toate fețele în spațiul public, Facebook și televiziune, educația sexuală, medicul dermatolog Olga Simionescu, mamă de adolescent, notează câteva idei pe Facebook. Consideră dezbaterea acestui subiect căzută ”în patima trivialului, legând la capătul unei funii care trage de ambele părți voci țipătoare lovite de pudibonderie sau, dimpotrivă, cu expertiză televizată în ale intimului omenesc”.

Iată un pasaj sugestiv: ”Subiectul este delicat, fără îndoială, și mai cu seamă nu permite trivialismul (este jenant, dacă n-ar fi caraghios ce mi-a fost dat să aud zilele astea de la formatori de opinie și eu chiar știu anatomie!). Pledez, așadar, pentru educație sexuală obligatorie la liceu, dar numai dacă este făcută înțelept și cu profesioniști, altfel va fi un fiasco și mai bine ne lipsim”.

Medicul dermatolog mai apreciază că în acest sens este nevoie de ”psihologi specializați prin programe de formare pertinente, singurii în măsură să le explice lucruri așa de delicate adolescenților”, iar astfel, în timp, ”se vor salva vieți și cupluri mai târziu”. 

Întreaga postare a doctorul dermato-venerolog o puteți citi pe Facebook, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel