Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Ebola, Uganda. „Deși au existat numeroase semnalări anterioare, acesta este primul caz confirmat în Uganda în timpul izbucnirii epidemiei de Ebola, care se desfășoară în vecinătatea Republicii Democrate Congo", informează un comunicat al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
Cazul confirmat este la un copil de 5 ani din Republica Democratică Congo care a călătorit cu familia sa pe 9 iunie. Copilul și familia sa au intrat în țară prin postul de graniță Bwera și au căutat îngrijiri medicale la Spitalul Kagando unde lucrătorii din domeniul sănătății au identificat Ebola ca o posibilă cauză de boală. Copilul a fost transferat la Unitatea de Tratament Bwera Ebola. Iar confirmarea a fost făcută marți, 11 iunie, de Institutul de Viruși din Uganda. Copilul este în îngrijire și beneficiază de tratament de susținere, iar persoanele de contact sunt monitorizate.
Conform comunicatului OMS, Ministerul Sănătății din Uganda și OMS au trimis o echipă de reacție rapidă la Kasese ca să identifice alte persoane care ar putea fi putut expuse riscului și ca să se asigure că sunt monitorizate și îngrijite dacă se îmbolnăvesc.
OMS susține că Uganda are o experiență anterioară în gestionarea focarelor de Ebola și că autoritățile s-au pregătit în limitarea răspândirii bolii în țară a vreunei epidemii, cum se întâmplă în statul vecin, Congo.
Boala virusului Ebola, explică reprezentanții OMS, este o boală severă care se răspândește prin contactul cu fluidele corporale ale unei persoane bolnave de boală - vărsături, fecale sau sânge. Primele simptome sunt similare cu alte boli și pentru diagnosticare e nevoie de lucrători vigilenți în domeniul sănătății și comunității care să cunoască simptomele.
Dintre acestea din urmă se numără: febră, oboseală, dureri musculare, cefalee, durere în gât.
Persoanelor care au fost în contact cu cineva care suferă de această boală sunt vaccinate și li se cere să-și monitorizeze sănătatea timp de 21 de zile pentru a se asigura că nu se îmbolnăvesc cu Ebola.
În Congo, mai informează comunicatul OMS, s-a folosit un vaccinul experimental pentru Ebola. La fel și în Uganda, unde au fost vaccinați lucrătorii din domeniul sănătății.
Nu există cazuri confirmate în alte părți ale țării ale Ugandei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...