DYDROGESTERONUM - prospect

Foto: Pixabay
DYDROGESTERONUM - prospect. Acţiune: Progestativ lipsit de activitate estrogenică sau androgenică. Efect antihiperproliferativ la nivelul endometrului. Nu inhibă ovulaţia.

DYDROGESTERONUM - prospect

Denumirea comercială: DUPHASTON

Prezentare: comprimate filmate

Indicații: Deficit endogen de progesteron (infertilitate datorată insuficienţei luteale, iminenţă de avort şi avort habitual, dismenoree, endometrioză, cicluri menstruale neregulate, amenoree secundară, menometroragie, terapie de substituţie hormonală).

Contraindicații: Hipersensibilitate, diagnostic sau suspiciune de tumori maligne progestogen-dependente (de ex. cancer endometrial), hemoragii genitale de etiologie neprecizată, hiperplazie endometrială netratată, tulburări hepatice grave, tumori hepatice, sindrom Dubin-Johnson, sindrom Rotor, icter, tulburări rare determinate de hormonii sexuali, care pot fi declanşate sau exacerbate în timpul sarcinii, sau în cursul terapiei hormonale: prurit sever, icter colestatic, herpes gestaţional, porfirie şi otoscleroză. Alăptare.

Atenție!: Precauţie la pacientele care au sau care au avut în antecedente afecţiuni hepatice şi la care rezultatele testelor funcţiei hepatice nu au revenit la normal. Pacientele cu antecedente de depresie trebuie monitorizate cu atenţie. În sarcină nu trebuie prescris decât dacă este absolut necesar.

Reacții adverse: Frecvente: cefalee, migrenă, durere şi sensibilitate la nivelul sânului, mastodinie. Mai puţin frecvente: sângerare de privaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel