DUTASTERIDUM - prospect

Foto: Pixabay
DUTASTERIDUM - prospect. Acţiune: Inhibitor al enzimei 5-alfa-reductaza, izoformele 1 şi 2; consecutiv inhibă conversia testosteronului la dihidrotestosteron mai activ, având astfel un efect antiandrogenic

DUTASTERIDUM - prospect

Denumirea comercială: AVODART, DERIDUST,

Prezentare: capsule moi,

Indicații: Tratamentul simptomelor moderate-severe ale hiperplaziei benigne de prostată (HBP).

Contraindicații: Sarcină (poate inhiba dezvoltarea organelor genitale externe la fătul de sex masculin), femei în perioada sexuală activă (cantităţi mici de dutasteridă au fost regăsite în sperma subiecţilor trataţi, de aceea se recomandă ca pacientul să utilizeze un prezervativ), copii şi adolescenţi. Pacienţi cu hipersensibilitate la dutasteridă, la alţi inhibitori de 5-alfa reductază sau la oricare dintre excipienţii produsului. Pacienţi cu insuficienţă hepatică severă.

Atenție!: La pacienţi cu HBP, tuşeul rectal şi alte investigaţii pentru cancerul de prostată trebuie efectuate înainte de începerea tratamentului şi periodic după aceea. Femeile, copiii şi adolescenţii trebuie să evite contactul cu capsulele moi care curg (în cazul contactului cu capsulele moi care curg, aria de contact trebuie spălată imediat cu apă şi săpun). Precauţii la pacienţii cu insuficienţă hepatică uşoară-moderată. În timpul tratamentului cu dutasteridă, trebuie evaluată atent orice creştere susţinută a concentraţiilor plasmatice ale antigenului prostatic specific (APS), componentă importantă în cadrul screening-ului pentru depistarea cancerului de prostată, având în vedere inclusiv lipsa complianţei la tratament. Prudenţă: asocierea cu verapamil, diltiazem, ritonavir, indinavir, nefazodon, itraconazol, ketoconazol.

Reacții adverse: Impotenţă, alterarea (scăderea) libidoului, tulburări de ejaculare, ginecomastie. Incidenţa reacţiilor adverse scade în timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel