Durerea de sân: când ar putea fi un semn de cancer și când e doar ceva trecător

Durerea de sân nu este întotdeauna simptom al cancerului
Durerea de sân ar putea îngrijora pe orice femeie care simte astfel de dureri, iar internetul abundă în diagnostice care te trimit urgent cu gândul la cancer. Experții însă ne spun când e cazul cu adevărat să mergem la un medic.

O ușoară durere, tuse sau febră sunt suficiente pentru a ne face să ne grăbim la spital, și pe bună dreptate, pentru că COVID ne-a făcut să realizăm că sănătatea este cu adevărat bogăția noastră. Cu toate acestea, acest grad de îngrijorare vine cu o mulțime de neliniști și întrebări. Mai mult, internetul ajunge să ne diagnosticheze cu un tip de cancer pentru fiecare simptom.

Adăugați la asta și vinovăția de a urma un stil de viață nesănătos, iar într-o astfel de situație, nu se poate să nu te gândești la ce ți se poate întâmpla mai rău. Cu atât mai mult, dacă este vorba despre unele organe intime și mai puțin îngrijite ale corpului.

Suntem siguri că ori de câte ori ai dureri de sân, sindromul premenstrual este ultimul lucru care ți-a venit în minte, iar cancerul este primul.

Nu întotdeauna e cancer

Dr. Ramesh Sarin, consultant principal, chirurg oncolog, Spitalul Indraprastha Apollo, New Delhi, spune că nu orice fel de durere de sân este un semn de cancer.

 „La fel cum întâmpinarea oricărui tip de nodul la sân nu indică cancer de sân, în mod similar durerea de sân nu este întotdeauna asociată cu cancerul de sân. Este imperativ să rețineți că majoritatea nodulilor canceroși de la sân nu sunt dureroși decât dacă cancerul este într-un stadiu avansat. În principal, durerea se manifestă în noduli benigni. De obicei, această durere apare înaintea menstruației și cedează după menstruație”, explică Sarin.

Cu toate acestea, dacă durerea nu dispare după menstruație, se recomandă să consultați un medic, spune Sarin.

Iată câteva cauze comune ale durerii de sân.

Modificări ale nivelului hormonal în funcție de ciclu

Orice tip de leziune a sânilor

Sutien care nu susține, ceea ce duce la supraîntinderea sânilor

Alăptarea

Infecție sau inflamație a sânilor

Prezența chistului

Dureri de perete toracic

Deși cauzele menționate mai sus pot fi un motiv pentru durerea de sân, un medic poate ajuta la determinarea cauzei exacte a durerii și poate decide tratamentul după cum este necesar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel