Dulceața care ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi. Fecioru: Se ia câte o lingură, de două ori pe zi

dulceata care ajuta. FOTO Freepik
Care este dulceața ce te scapă de pietrele la rinichi, fiind benefică și pentru răceală și tuse. Lidia Fecioru spune că după primele cinci zile se văd rezultate.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit la Leacul Zilei despre beneficiile pe care le are ceapa, folosită într-un mod inedit.

”Pietrele la rinichi se dizolvă foarte bine cu dulceața de ceapă.

Rețeta este foarte simplă, se curăță două kilograme de ceapă, se toacă, așa cum am toca-o pentru ciorbiță, și două kilograme de zahăr. Le punem în cratiță și o mestecăm până se face o pastă arămie, ceapa se va topi cu zahărul și va fi o soluție arămie.

Punem într-un borcănel mic pe masă, iar restul la frigider, după a cincea zi de luat câte o lingură, de două ori pe zi, una dimineață și una seara, putem urina într-o oliță acoperită cu tifon, și o să vedem bucățele mici, este posibil să avem și niscavai dureri, căci dacă avem pietre mai mare le zdrobește în bucățele mai mărunțele, căci le simțim când ies. De obicei, noi, femeile, le simțim și le eliminăm mai ușor decât bărbații, dar putem face această rețetă până ne ducem la ecograf și vedem că mai avem pietre la rinichi.

Este bună și pentru răceală, pentru tuse, dar uite că are această chestie de spart pietrele la rinichi”, a declarat Lidia Fecioru, în cadrul rubricii "Leacul zilei", de la Antena 3.

2. -imagine fara descriere- (294036102_300700815555388_6327145735328861747_n_90109000.png)

De altfel, Lidia Fecioru a mai spus că există și ”metoda de zdrobire”, de la spital, subliniind că ”ceea ce putem face natural, nu e nicio problemă”, dar că în cazuri mai grave ”nu putem periclita rinichiul”, însă atunci ”când avem pietricele mai mărunțele putem face această rețetă care este foarte bună”. 

Coji de ceapă, 7 remedii uimitoare pentru sănătate. Bolile pe care le tratează CEAIUL din coji de ceapă

Nu mai este niciun secret că ceapa este un aliment-medicament extraordinar, cu multe beneficii pentru sănătate, însă singur nu ai știut ce efecte uluitoare și terapeutice au cojile de la ceapă.

Din cercetările realizate la Institutul de chimie bioorganică din Rusia putem afla ce componenţă boga­tă în elemente curative are produsul acesta sortit arun­cării.

Infuzia preparată din acestea:

- ameliorează tusea

- protejează tractul urinar

- întărește imunitatea.

În popor, cojile de ceapă erau folosite ca vopsea naturală pentru colorat lâna. Acestea se fierbeau cu oţet, iar în soluţia obţinută se înmuiau ţesăturile pentru a le conferi o culoare roşcată sau maronie. Ceaiul din coji de ceapă a fost utilizat şi pentru colorarea părului.

Mai mult, întrebuinţarea lor nu se opreşte aici, pentru că ceaiul din coji de ceapă are multiple virtuţi terapeutice, având printre altele puternice proprietăţi tonice, diuretice, antimicrobiene şi antispasmotice. Citește mai departe AICI.

Pietre la rinichi: Prevenție, cauze și tratament. Medic: Pot fi rezolvate prin metode minim invazive

”Litiaza renală (pietrele la rinichi) este una dintre primele boli descrise în literatura de specialitate, încă din antichitate. Urina este un mediu în care sunt dizolvate foarte multe substanțe nocive pentru organism, care nu ne mai trebuie, sunt foarte multe săruri minerale acolo, și în anumite situații, aceste săruri minerale se pot aglomera și pot duce la formarea calculilor, a pietrelor, a unor formațiuni dure, care pot pune probleme, cu timpul”, a explicat dr. Gheorghe Niță, medic primar urolog, doctor în științe medicale, în emisiunea ”Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1.

Cât privește mărimea pietrelor la rinichi, aceasta este dată de stadiul de evoluție, de la mic către mare.

”Se formează mici fragmente, inițial, care atâta timp cât stau în cavitățile renale nu deranjează cu nimic. Urina trece pe lângă ele, nici nu ști că le ai. Până la o anumită dimensiune, ele se pot elimina cu o durere foarte ușoară, de scurtă durată pe care o simți la un moment dat.

De la rinichi pleacă un canal foarte subțire, ureter, care leagă rinichiul de vezica urinară, care permite pasajul unor calculi de până la 6 mm. De aceea, dacă am un calcul de 2 mm acesta se poate elimina fără cine știe ce probleme. Dacă avem un calcul ceva mai mare, de 6-7 mm, el poate rămâne și bloca acel canal urinar și atunci urina nu se mai poate elimina și apar acele dureri, așa-numita colita renală”, a mai spus medicul.

De asemenea, a mai precizat acesta, în cazul în care nu se elimină aceste pietre, ele se depun strat peste strat, luând forma unui coral, calculi coraliformi, ce pot ajunge la dimensiuni foarte mari, de câțiva centimetri.

”Din păcate aceste pietre evoluează pe mutește, nu dau mari probleme fiind că nu blochează complet rinichiul, decât în stadii foarte tardive și atunci doar o intervenție rezolvă situația”, a mai explicat specialistul.

Cauzele și prevenția apariției pietrelor de la rinichi

Printre cauzele apariției pietrelor la rinichi se numără apa, în sensul că este în cantitate prea mică, sub cei 2 litri pe care îi recomandă specialiștii. Este recomandată apa plată, care are un conținut mai echilibrat de minerale. Cea minerală (carbogazoasă) are un conținut mai ridicat de calciu, care la pacienții cu predispoziție să facă pietre, ea nu este recomandată. Citește mai departe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel