Dr Valeriu Gheorghiță: Peste 97% din decesele din cauza COVID, din ultima săptămână, au fost la persoane nevaccinate

Medicul Valeriu Gheorghiță a afirmat, la un post TV, că 82% dintre bolnavii de COVID, raportați în ultima săptămână, nu s-au imunizat împotriva COVID.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, doctorul Valeriu Gheorghiță, a afirmat, la un post TV, că eficiența vaccinului se reduce în timp și că în ultima săptămână, 97% din decesele înregistrate din cauza COVID-19 au fost la persoane nevaccinate.

”Peste 82% din cazurile pozitive din ultima săptămână sunt, de asemenea, la persoane nevaccinate. Este evident faptul că persoanele care sunt nevaccinate, care nu au istoric de trecere prin boală, au cel mai mare risc de îmbolnăvire și, în cazul în care au un anumit profil de risc, și anume vârstă, boli cronice, evoluția poate să fie nefavorabilă. (...) Dacă ne uităm la indicatorii de severitate, la forme severe, la risc de spitalizare și de deces, pot să vă spun că toate schemele de vaccinare au același nivel de eficiență. Din acest punct de vedere, nu sunt diferențe semnificative între cele patru tipuri de vaccin pe care noi le folosim. (...) Această eficiență pentru forme severe, pentru prevenirea spitalizărilor și a deceselor, este estimată undeva la peste 90%”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță.

Potrivit acestuia, deși se raportează ”un număr semnificativ de cazuri, chiar și în rândul celor vaccinați cu schemă completă”, tulpina Delta ”se înmulțește mult mai bine, este mult mai adaptată”. Medicul mai apreciază că ”toți cei care au primit o schemă inițială de vaccinare vor avea nevoie și de o doză de booster, dar nu neapărat la acest moment”, potrivit Antena 3.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel