Dr Simin Florescu: fiecare spital să aibă o secție COVID
30 noi 2020, 15:30

Conf Dr Simin Florescu. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Conf univ dr Simin Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș din București, consideră că fiecare spital ar trebui să aibă o secție sau un etaj alocat tratării pacienților cu infecția COVID-19.

Conf univ dr Simin Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș din București, a afirmat la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, că fiecare unitate medicală ar fi bine să aibă o secție sau un etaj dedicat tratării pacienților cu infecția COVID.

”Problema e că nu mai sunt suficiente spitale. După părerea mea, nu mai e suficient să ai câteva spitale desemnate COVID sau suport pentru că numărul de pacienți este atât de mare și sunt atât mulți pacienți care au nevoie de suportul nostru încât ar trebui ca fiecare spital să aibă o parte pentru pacienții proprii care sunt diagnosticați  ca fiind infectați cu COVID pe parcursul internării pe care nu mai au unde să-i refere; toate celelalte spitale COVID sunt pline, nu mai au unde să-i transfere nicăieri. Și lucrul ăsta se știe de ceva timp. Singura soluție va fi ca fiecare spital să aibă o secție, un etaj cu un circuit separat  în care să-și interneze proprii pacienți. Cred că asta se întâmplă și prin forța evenimentelor acum”, consideră dr Simin Florescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Tratează micoza unghiilor acasă cu doar câteva produse naturale

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?