Dr Silviu Dumitrescu, mărturia unui medic infectat cu coronavirus

Lt. col. dr. Silviu Ionel Dumitrescu, șeful Secției Cardiologie 1 de la Spitalul Universitar de Urgență Militar „Dr. Carol Davila”
Dr. Silviu Dumitrescu a făcut o serie de recomandări, după ce a trecut printr-o experiență neplăcută, aceea a infecției cu noul coronavirus. 

Un medic militar cardiolog care a fost testat pozitiv la noul coronavirus a făcut o serie de recomandări tuturor, pentru a evita experiența neplăcută a infecției. Lt. col. dr. Silviu Ionel Dumitrescu, șef de lucrări, medic primar cardiolog și doctor în științe medicale, șeful Secției Cardiologie 1 de la Spitalul Universitar de Urgență Militar „Dr. Carol Davila”, a spus:

„În urmă cu două zile am fost testat și confirmat pozitiv SARS CoV2. Nu, nu este ca o gripă obișnuită, de aceea vă rog, cei care puteți, stați acasă, respectați recomandările autorităților!

Vă anunț că acum mă simt mai bine, sper că am depășit perioada critică și imediat ce va fi posibil, mă voi reîntoarce la spital. Grija și atenția cu care m-ați înconjurat au fost copleșitoare: mi-au fost alături toți colegii, pacienții, prietenii și nu în ultimul rând, familia.

Vreau să mulțumesc în mod special colegilor mei infecționiști și epidemiologi, care și-au arătat toată grijă, preocuparea și disponibilitatea în ceea ce mă privește. Mulțumiri și întregii mele echipe (medici, asistente, personal medical și administrativ), care m-a susținut, ajutat și sprijinit pâna în ultimul moment premergător intrării secției în carantină. Dragii mei, sunteți niște oameni curajoși și sufletiști, iar eu nu am să uit niciodată asta!

Adaug mulțumiri întregii echipe medicale a Spitalului Militar Central. Le merită cu prisosință!

Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc tuturor pacienților mei care au sunat la secretariatul SUUMC ”Carol Davila” și la recepția clinicii @Centrul Inimii în fiecare zi, să ceară vești despre sănătatea mea. Grija dumneavoastră înseamnă foarte mult pentru mine, vă rog să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a familiilor, astfel încât să ne revedem doar cu vești bune și doar pentru consulturi cardiovasculare uzuale.

Încă o dată, va rog să va protejați și să ramâneti acasă. Efectul acestui virus nu este deloc de neglijat, vă asigur.

Multă sănătate tuturor, să ne (re)vedem cu bine!”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel