Dr. Octavian Jurma, anunț pe care DSP refuză să-l facă: Ceea ce vom vedea în următoarele zile...

Octavian Jurma, medic și cercetător în Timișoara, a dezvăluit dacă urmează valul trei al pandemiei de coronavirus în România și ce trebuie făcut. 

"In 14 ianuarie 2021 zarurile au fost aruncate in privinta deschiderii scolilor vazuta ca una din multele masuri de relaxare. Azi (n.r. - marți, 23 februarie) am intrat in a 3-a saptamana de la deschiderea scolilor in care vom vedea ce numere ne-au iesit din acea aruncare. Istoria din toamna trecuta nu este de partea noastra si nici experienta tarilor dinspre care ne asteptam sa vina valul 3.", a scris medicul Octavian Jurma pe Facebook.

Ce recomandări are medicul Jurma

 

"Cu toate acestea va recomand ca in aceasta saptamana sa luati o pauza mentala de la grija zilei de maine. O sa ne ajute la fel cum ajuta o pauza in ziua dinaintea examenului au a unei mari competitii.

Suntem in acest moment impartiti in doua categorii, relaxati si epuizati si e momentul sa ne tragem si noi, cei epuizati, suflarea. Fie saptamana viitoare vom avea o crestere a numarului de cazuri, fie nu. Fie am scapat de valul 3, fie nu.

Ceea ce vom vedea s-a intamplat deja in urma cu 2 saptamani. Nu are sens sa ne mai stresam acum pentru asta, pentru ca nu mai putem face nimic in plus pana cand datele nu vor deveni incontestabile intr-o directie sau alta inclusiv pentru majoritatea celor relaxati. Daca lucrurile raman in scadere cu atat mai bine, ramanem si noi relaxati la fel ca restul lumii. In schimb o saptamna de ragaz poate fi vitala daca va trebui sa o luam de la capat...

Dumnezeu sa ne ocroteasca.", a precizat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel