Dr Gabriel Mitulescu: chirurgia oncologică în România la Interviurile DC Medical

Dr Gabriel Mitulescu. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Dr Gabriel Mitulescu vine la Interviurile DC Medical pentru a vorbi despre chirurgia oncologică în România. De ce facem cancer, când poate chirurgia fi o arma contra cumplitei boli? Răspunsurile, pe DC Medical, la ora 10.00.

Dr Gabriel Mitulescu este Doctor în Științe Medicale, medic primar chirurgie generală, chirurgie oncologică la Institutul Fundeni și colaborator al Spitalului Clinic Sanador.

El vine la Interviurile DC Medical, vineri, de la ora 10.00, pentru a explica când și cum poate interveni un chirurg în cancer. În ce stadii ale bolii vorbim de indicație chirurgicală? Poate intervenția chirurgicală, de sine stătătoare, să rezolve un cancer? Adică fara chimioterapie, imunoterapie sau radioterapie? Dacă da, care sunt aceste situații?

De asemenea, vom vorbi și despre riscuri, atât ale bolii – de recidivă - cât și cele după o intervenție chirurgicală. Totodată vom aborda și particularitățile tipurilor de cancer în funcție de organele afectate. Cât de mult dintr-un organ poate fi extirpat? Cu exemple vom vorbi de ficat, cancere ginecologice, de colon, cel renal etc.

Dr Gabriel Mitulescu va explica și ce tipuri de intervenții chirugicale se pretează în afecțiuni oncologice: când se folosește bisturiul clasic și când se apelează la tehnici moderne (gen laser, etc) și care sunt aceste tehnici moderne? Cu avantajele fiecăreia și, evident, și cu dezavantajele sau limitările lor.

Un alt subiect de discuție va fi tumor boardul - acea echipa de specialiști, care include și chirurgul, și care discută și stabilește planul de tratament al unui pacient: cum funcționeaza ea în folosul pacientului?

Emisiunea va fi transmisă de la ora 10.00, pe canalul de Youtube și pagina de Facebook a DC Medical.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel