Dr Emilian Imbri, creștere previzibilă în pandemia COVID-19: În două săptămâni s-au ocupat paturile din spital

Dr Emilian Ioan Imbri  Foto: ASSMB
Dr Emilian Imbri a explicat că până acum, în pandemia COVID-19, România nu a avut o situație atât de gravă ca în alte țări, dar că după ce abia se eliberaseră paturi în spital, acum s-au ocupat din nou și încă foarte repede. 

Întrebat, într-o intervenție pe B1 TV, dacă suntem deja în valul trei al pandemiei COVID-19 sau e greșit să împărțim ceea ce s-a întâmplat în ultimul an în valuri, Dr Emilian Imbri, managerul Spitalului de boli infecțioase și tropicale Victor Babeș din București, a răspuns că deocamdată n-am avut o situație dramatică. 

„Depinde cum priviți lucrurile. Eu am niște viziuni foarte pitorești, în sensul în care mie mi s-a părut că întotdeauna am stat până la genunchi, eventual, până la brâu în pandemia asta, noi, România, și ne-am comportat puțin diferit față de alte țări, unde a dat apa peste ei, au intrat chiar și cu capul sub apă. Am avut senzația că urcă și coboară, dar nu am avut năpraznic valuri care să ne doboare. Nici acum nu este, practic, un val.

Este o creștere, nu liniștitoare, încă previzibilă și ușor de controlat. Remarcați ce se întâmplă în Brazilia, la zeci de mii de infectări pe zi, cu peste 1.500 de decese pe zi. Nu putem nici să comparăm cu celelalte țări pentru că una e populația noastră, alta e populația altor țări. Nu putem decât să spunem că sigur ne confruntăm cu o recrudescență, o revenire a acestei infecții. Nu știu dacă putem vorbi de alte variante decât aceasta englezească sau cea braziliană, dar este evident că începem să urcăm din nou”, a spus dr Emilian Imbri.

Dacă până la jumătatea lui februarie presiunea pe spital scăzuse treptat, acum, rapid chiar, paturile eliberate s-au ocupat.

„Noi nu am avut niciodată paturi ATI libere. Tot timpul s-au rulat paturile astea. Dar să știți că încep să se umple secțiile. Iar cazurile de pe secțiile din spital ajung să se agraveze și acești pacienți stau la rând pentru un loc la ATI sau facem tot posibilul să îi transferăm în secțiile ATI de la alte spitale.

Deci numărul persoanelor care vine spre spital, de vreo două săptămâni a crescut. Acum două săptămâni de exemplu, aveam 200 de locuri libere în spital, astăzi avem 82. Deci într-un timp destul de rapid, față de lentoarea cu care am golit spitalul. Cam într-o lună și ceva am ajuns să avem locuri libere și în două săptămâni au ajuns să se ocupe”, a declarat medicul Emilian Imbri, pentru B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel