Dr Emel Nuraltay: sarcina și nașterea în pandemia COVID-19. Interviurile DC News și DC Medical

Dr. Emel Nuraltay este șeful Secției de Obstetrică de la Spitalul Clinic Sanador
  LIVE
Dr. Emel Nuraltay, șeful secției de Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Clinic Sanador, vine astăzi, de la ora 14.00, la Interviurile DC NEWS și DC MEDICAL. Subiectul emisiunii este Sarcina și nașterea în pandemia COVID-19, într-o maternitate privată.

Dr Emel Nuraltay, medic specialist Obstetrică-ginecologie, este șeful Secției Obstetrică-Ginecologie din Spitalul Clinic Sanador, încă de la înființarea spitalului, în 2011.

Vom vorbi, printre altele, despre cum a afectat pandemia COVID-19 sarcina și nașterea:

1) Din cauza pandemiei, toate spitalele din România și-au schimbat modul de relaționare cu pacienții. La intrare se face triajul, se fac teste RT-PCR în spital, spre exemplu. Știm că pandemia a îngreunat, pentru mulți pacienți, mai ales cei cu boli cronice, accesul la consultații de specialitate, analize, tratamente. Pentru femeile însărcinate, cum a fost afectat mai exact programul de consultații pe care acestea trebuie în mod normal să le facă în cele trei trimestre de sarcină? Cum s-a schimbat supravegherea sarcinii în pandemia COVID-19?

Sanador

2) Dar accesul la analize sau la testele non-invazive prenatale a fost afectat? 

3) Internarea în spital a unei gravide pe cale să nască? În caz de urgență, de cezariană, spre exemplu, cum se procedează? 

4) Care sunt problemele întâmpinate de pacientele infectate cu COVID care au născut? 

5) Ce măsuri de siguranță pot lua femeile însărcinate ca să nu se infecteze? Gravidele se pot vaccina? La unele vaccinuri, spre exemplu, mama transferă fătului pentru o scurtă perioadă după naștere, o parte din imunitatea sa dobândită prin vaccinare. La vaccinurile COVID-19 se întâmplă asta? 

6) Care sunt avantajele pe care le aduce o maternitate privată unei gravide?

Ediția specială a Interviurilor DC News și DC Medical va fi transmisă simultan, de la ora 14.00, atât pe paginile de Facebook cât și pe canalele de Youtube ale DC NEWS, DC MEDICAL și DC NewsTV.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel