Dr Doina Azoicăi: vaccinarea împotriva COVID-19 va aduce un real beneficiu

Prof.dr. Doina Azoicăi
Președintele Societății Române de Epidemiologie, Prof dr Doina Azoicăi, spune că specialiștii SRE vor să se implice activ în campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Societatea Română de Epidemiologie sprijină Strategia Naționale de Vaccinare anti COVID-19 susținută de Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, organism interministerial, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

„Considerăm că vaccinarea împotriva COVID-19, atât de mult așteptată, va aduce un real beneficiu în politica de sănătate publică actuală pentru ținerea sub control și limitarea pandemiei. Este necesar să aplicăm acest plan strategic bazat pe dovezile științifice și epidemiologice, astfel ca desfășurarea lui să fie eficientă. Implicarea medicilor de diverse specialități, a asociațiilor de pacienți, cât și a unor experți în comunicare este esențială pentru a realiza strategia completă și coerentă care să fie implementată în România cât mai curând”, a declarat prof. dr. Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie.

Specialiștii din cadrul Societății Române de Epidemiologie își exprimă disponibilitatea de a se implica activ, astfel ca etapele prevăzute în această strategie să fie realizate.

Informațiile privind acțiunile incluse în strategia de vaccinare cât și materialele științifice relevante legate de campania de vaccinare sunt disponibile la adresa www.vaccinare-covid.gov.ro # ROVaccinare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel