Dr Carmen Liliana Dincă: Cum creștem imunitatea copilului pentru sezonul rece

Copiii care consumă fructe și legime mai multe sunt mai sănătoși
EXCLUSIV
Dr Carmen Liliana Dincă, medic primar pediatrie, a explicat la Interviurile DC News și DC Medical, că sunt câteva lucruri pe care le putem face pentru a crește imunitatea copiilor noștri înainte de a intra în sezonul rece. Iată care:

Imunitatea organismului poate fi crescută, în primul rând, printr-o alimentație sănătoasă și prin timp petrecut în aer liber, a arătat Dr Carmen Liliana Dincă, medic primar pediatrie și Șeful Secției de Pediatrie de la Spitalul Clinic Sanador.

„Dacă vorbim de imunitate la modul general, există mai multe căi de a crește să spunem rezistența organismului. Eu insist foarte mult pe starea de sănătate a copilului în general, care înseamnă cum e alimentat copilul, cum este aerisit copilul. Deci, practic 60% din sistemul nostru imunitar să ne gândim că este localizat la nivelul tractului digestiv. Asta înseamnă că în funcție de ce mâncăm putem să avem un tract digestiv sănătos sau mai puțin sănătos. Și aici fac apologia alimentației naturale, cât mai naturale, cu fructe și legume proaspete, cu o hidratare corespunzătoare, cu cât mai puține alimente procesate", a spus specialistul.

Câte porții de legume și fructe mănânci pe zi

Asta înseamnă că meniul zilnic al copiilor trebuie să conțină un număr de porții de legume și fructe, astfel încât micuții să aibă un aport important natural de vitamine și nutrienți.

„Eu spun că un copil care mănâncă fructe și legume proaspete, cel puțin 5 porții de fructe și legume proaspete în fiecare zi, ajunge să aibă cantitatea suficientă de vitamina C și un tract digestiv sănătos ca să lupte eficient împotriva oricărei boli. O porție înseamnă să zicem un măr. O banană. Un pumn de prune. Un strugure, un castravete, o roșie. Cel puțin 5 porții de fructe și legume zilnic", a explicat Dr Carmen Liliana Dincă, la Interviurile DC News și DC Medical.

Contează foarte mult să ne scoatem copilul în aer liber, la plimbare.

„Apoi, cât de mult scoatem copilul afară, și-l expunem la soare. Și ajungem la deficiența de vitamina D care poat să scadă imunitatea organismului. Și nu în ultimul rând, vaccinarea", a subliniat medicul.

Cât de importantă este vaccinarea, de la ce vârstă se fac vaccinurile, inclusiv cele antigripale, aflați în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever
academia de sanatate
  LIVE
Importanța testelor genetice. Conf. univ. dr. Viorica Rădoi, la Academia de Sănătate

Crossuri externe

pixel