Dr Alexandru Vlad Ciurea: oricine are nevoie să NU FACĂ NIMIC măcar o zi din an
18 ian, 09:36

Meditație, relaxare      Foto: Pixabay
Medicul Alexandru Vlad Ciurea ne reamintește, pe rețelele sociale, că e extrem de important să ne odihnim.

”Oricine are nevoie să nu facă nimic măcar o zi din an” , spune medicul Alexandru Vlad Ciurea pe rețelele sociale. Acesta povestește că americanii au creat, în urmă cu vreo 20 și ceva de ani ”ziua statului degeaba” pentru relaxarea după stresul de la muncă.

”Americanii au „inventat” prin anii ‘70 „Ziua statului degeaba”. A pornit ca o glumă a unui jurnalist, care voia să semnaleze că moda aceasta de a desemna „o zi pentru orice” devenise deranjantă. Știați, de exemplu, că au o „Zi a picnicului cu ursuleți de pluș”? Sau „Ziua fermoarului”?... Dar iată că „Ziua statului degeaba” a prins! De ce? Pentru că oricine are nevoie să NU FACĂ NIMIC măcar o zi din an. Sigur că pentru asta avem, teoretic, sfârșitul de săptămână...

Dar eu personal cunosc multă lume care așteaptă acest sfârșit de săptămână pentru a-și pune în ordine o mulțime de lucruri și nu pentru odihnă. Total greșit! A-ți lua răgaz, a-ți trage sufletul, a sta în tihnă nu sunt nici vorbe goale, nici răsfăț. Este o obligație pe care o avem față de organismul nostru. Așa cum nu putem forța la nesfârșit o mașină, nici corpul nu-l putem obliga să răspundă non stop la comenzi”, afirmă medicul Alexandru Vlad Ciurea.

Potrivit acestuia, ”și centrul de comandă, creierul, are nevoie de pauză”, iar prin pauză se poate înțelege:

”A face lucruri plăcute, odihnitoare: plimbare în natură, conversație plăcută, mers la biserică, la un muzeu, citit o carte, timp petrecut cu nepoți sau cu animăluțul de companie, vizionat o comedie, ascultat muzică, desenat, timp dedicat unui hobby... Activități care ne relaxează, care efectiv ne fac plăcere, care nu ne „țin în priză” și nu ne stresează. Odihna este CAPITALĂ pentru o bună funcționare a noastră pe termen lung. Profitați de zilele libere, de soare, de natură – slavă Domnului, suntem binecuvântați cu o țară superbă!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Planta care te scapă de paraziții intestinali. Lidia Fecioru: Tratamentul durează 21 de zile

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?