Două teste PCR obligatorii pe săptămână, pentru angajați. DECIZIA guvernului ceh

Infecții COVID-19       Foto: Pixabay
Oficialii cehi au dispus ca toți angajații să facă obligatoriu, săptămânal, două teste PCR.

Autoritățile cehe au decis ca toți angajații să fie testați obligatoriu, de două ori pe săptămână, pentru depistarea infecției COVID. Măsura dispusă de noul guvern din Republica Cehă se aplică tuturor angajaţilor, inclusiv celor care au primit doza booster.

Ministrul sănătăţii, Vlastimil Valek, declara, într-o conferință de presă, că pentru ca procedura să fie inclusă în asigurarea medicală este nevoie de avizul patronatului şi al sindicatelor, precum şi de cel al companiilor de asigurări. Executivul doreşte ca măsura să intre în vigoare cât mai repede, pentru ca primele teste PCR obligatorii să poată fi realizate la 17 ianuarie.

Ministrul ceh a apreciat că valul de infectări cu varianta Omicron, foarte contagioasă, "ar urma să se producă între ultima săptămână din ianuarie şi prima din februarie" şi a recomandat ca testele să fie făcute "o dată la trei zile". În prezent, sunt obligaţi să-şi facă un test PCR pe săptămână doar acei angajaţi care nu au schema completă de vaccinare sau care nu au făcut boala în ultimele şase luni, arată Agerpres.

FDA avertizează că testele antigen sunt mai puțin sensibile la varianta Omicron, din cauza numeroaselor mutații suferite de virus. Totuși, agenția arată că testele vor fi folosite în continuare, urmărind cu atenție instrucțiunile. Testele antigen pentru depistarea COVID-19 par a fi mai puțin sensibile la varianta Omicron, avertizează FDA. Au, în schimb, avantajul de a oferi un răspuns în doar câteva minute. Aceasta înseamnă că aceste teste au mai multe şanse să indice un rezultat negativ în ciuda unei infecţii - faimoasele fals negative - dacă o persoană este infectată cu Omicron, arată surse citate de Agerpres.

"Datele preliminare sugerează că testele antigen detectează bine varianta Omicron, dar cu o sensibilitate redusă", arată, într-un comunicat, Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA). Totuși, în document se arată că Agenția va autoriza în continuare utilizarea acestora, urmând instrucţiunile precise de utilizare. "Dacă o persoană testează negativ cu un test antigen, dar este suspectată că are COVID-19, de exemplu având simptome sau o probabilitate mare de infecţie din cauza expunerii, este importantă continuarea cu un test molecular (sau PCR)", potrivit FDA.

Testele antigen detectează antigenii prezenţi la suprafaţa virusului, în timp ce testele PCR caută materialul genetic al virusului. Primele erau deja mai puţin sensibile decât cele din urmă, aminteşte agenţia, iar sensibilitatea lor este acum afectată din cauza numeroaselor mutaţii ale variantei Omicron.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel