Această vitamină îți protejează...
Donare, sânge, Fundeni. Angajaţii Institutului Clinic Fundeni din București au donat sânge pentru pacienţii lor, iar cu bonurile valorice s-au cumpărat cadouri copiilor bolnavi din spital. S-au făcut 100 de pachete pentru micuţii aflaţi în suferinţă.
Aceeași angajați s-au alăturat universităților bucureștene - UMF "Carol Davila" şi Politehnica - în campania de donare de carte "Universiada culturii" -"Împarte În Parte Câte o Carte". Astfel, cei de al Fundeni au donat peste 4.000 de cărţi pentru completarea Bibliotecii" I.C.Brătianu" din comuna Mihăeşti, Judeţul Vâlcea. Biblioteca ca va fi destinată, în special copiilor din localitatea vâlceană şi va contribui, totodată, la redarea profilului educaţional al uneia dintre cele 3 şcoli din Mihăeşti care, din nefericire, a fost închisă recent.
Tot marți, 17 decembrie, s-a finalizat primul modul al campaniei "Asumă-ţi să fii sănătos!", care a adus în atenţia a mii de oameni sfaturi pentru prevenirea unor boli grave, semnate de medicii Institutului Clinic Fundeni, cadre didactice ale UMF "Carol Davila".
Angajații au primit vizita artiștilor Laurenţiu Cazan, Viorel Piţigoi, solistul vocal al trupei Contrapunct şi Elena - Georgiana Baciu, studentă a UMF "Carol Davila"- Facultatea de Medicină Generală, anul II.
"Obişnuim să spunem că cea mai frumoasă perioadă a vieţii este copilăria. Or, Sărbătorile de Crăciun ne aduc aminte de copilărie şi ne ajută, de fiecare dată să păstrăm copilărescul din noi. Ne-am întâlnit, aici, pe scena Amfiteatrului Spitalului Fundeni, cu mici cu mari, pentru a cânta împreună cântece frumoase, colinde minunate, pentru a dărui şi pentru a primi iubire şi bucurie, pentru a nu uita că putem fi frumoşi, buni, dar mai ales... copii", a spus Laurenţiu Cazan, într-un comunicat.
Preşedinte Asociaţia Transplantaţilor din Romania (ATR), Gheorghe Tache, a spus: ”Campaniile demarate de Institutul Clinic Fundeni trebuie să continue, trebuie multiplicate în unităţile sanitare din toată ţara. Este nevoie ca donarea de sânge să devină un obicei şi sa fie realizată continuu. De asemenea, educaţia pentru sănătate şi campania de donare de carte pentru biblioteca copiilor din Mihăeşti sunt gesturi pentru care îi felicit pe angajaţii Institutului Clinic Fundeni".
Institutul Clinic Fundeni a lansat în 1 noiembrie 2019, prin marea familie a instituţiei, două campanii: una, de donare de sânge, care a venit în sprijinul propriilor bolnavi şi alta, de educaţie medicală preventivă. Este vorba despre Campania de Donare de sânge "Iubeşte Viaţa! Salvează vieţi!" şi Campania de prevenţie "Asumă-ţi să fii sănătos!". Campaniile s-au derulat în intervalul 1-30 noiembrie. "Un ajutor de mare preţ", aşa a descris campaniile ICF, mediul Doina Goşa, directorul CTSB, adăugând că acest exemplu trebuie urmat şi de alte instituţii.
"Institutul Clinic Fundeni are nevoie de 2-3 ori mai multe produse de sânge decât cele colectate în mod obişnuit. Plecând de la această nevoie acută, de fiecare zi, am demarat Campania noastră "Iubeşte viaţa! Salvează vieţi!". Noi am încercat să dăm exemplul personalului nostru. Vrem ca donarea de sânge să fie un gest de normalitate pentru angajaţii ICF. Campania "Iubeşte viaţa! Salvează vieţi!" va continua. Vom repeta gestul nostru, deschizând o tradiţie. Suntem alături de pacienţii noştri - acesta este mesajul nostru principal", a declarat profesor doctor, Alina Tănase, director medical Institutul Clinic Fundeni, promotorul campaniei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...