Doi adolescenți, răpuși de COVID-19: niciunul nu era vaccinat
26 noi 2021, 13:43

Deces
Doi adolescenți au murit în urma infecției COVID-19. Niciunul nu era vaccinat, iar unul dintre ei avea și alte afecțiuni.

Doi adolescenți, de 15 și 18 ani, au murit în urma infecției COVID-19, în ultimele 24 de ore. Potrivit GCS, niciunul nu era vaccinat, iar unul dinte ei avea comorbidități.

„Decesele de la grupa de vârstă 10-19 ani:
Pacient din Mures, în vârstă de 15 ani, de sex feminin, fără comorbidități, nevaccinat
Pacient din Arges, în vârstă de 18 ani, de sex masculin, care prezenta comorbidități, nevaccinat”, arată comunicarea GCS.

În prezent, sunt 130 de minori internați în spital, dinte care 14 mai sunt în secțiile ATI, iar 116 în secții.

Deși numărul infectărilor a scăzut considerabil, riscul nu a trecut și, aparent, ne așteaptă un nou val până în primăvară.

Autoritățile anunță că un al cincilea val al pandemiei ar putea lovi din nou, iar noua variantă descoperită în Africa de Sud provoacă îngrijorări în lumea medicală. OMS a programa o întâlnire de urgență pe această temă, iar două țări, Marea Britanie și Israel, au restricționat deja călătoriile în și din această țară.

În țară, numărul infectărilor în scădere l-a determinat pe noul ministru al Sănătății să regândească obligația certificatului verde. Potrivit lui,a cesta ar putea fi obligatorii doar atunci când numărul de infectări crește din nou. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Alexandru Arșinel a MURIT

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?