Documentul de la care pornesc TOATE conspirațiile despre COVID. Cine și ce ascunde
08 sep 2020, 20:16

Cadru medical
EXCLUSIV
Directorul medical al Spitalului Colentina din București, medicul Sabina Zurac, a vorbit, la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, despre un document potrivit căruia autopsia la decedații de COVID-19 nu e necesară.

Doctorul Sabina Zurac, director medical la Spitalul Colentina din București, a amintit de acel ordin de ministru care stipula că autopsiile decedaților de COVID-19 nu sunt necesare.

”Poate că a fost o greșeală din punct de vedere semantic pentru că plecând de la această afirmație s-a ajuns la o întreagă teorie a conspirației că nu se moare de COVID-19 și că totul este o invenție. Și că am ajuns până la urmă să considerăm problema infecției cu SARS COV 2 o problemă de opțiune personală și de credință, că există sau nu virusul, ceea ce mi se pare că depășește mult cadrul oricărei discuții bazată pe dovezi științifice”, subliniază dr Sabina Zurac.

Potrivit acesteia, același act normativ precizează că în scop științific se pot efectua autopsii chiar și la pacienții care decedează cu diagnostic clar de COVID-19. În țară s-au efectuat circa 200 de astfel de autopsii, inclusiv la cererea rudelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Forma corpului, element pentru diagnosticarea unor boli. Femeile, în atenția medicilor

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?