Dimineața sau seara, când să te vaccinezi? Ce zic cercetătorii

Vaccin
Oamenii de știință din Germania și Elveția au stabilit în ce moment al zilei ar fi bine să ne vaccinăm.

O cercetare făcută la universitățile din Geneva și Munchen arată că răspunsul imunitar în cazul vaccinării este mai important dimineața și după o perioadă de repaus. Studiul, publicat în revista Nature Immunology, susține că sistemul imunitar este diferit în funcție de momentele zilei.

„Este un răspuns imunitar mai bun dimineața decât după-amiaza, cu de două ori mai mulți anticorpi dimineața decât după-amiaza”, a explicat, pentru Europe 1, imunologul Christoph Scheiermann.

Iar variațiile performanțelor sistemului imunitar sunt explicate prin ceasul biologic intern care este sensibil la alternanța zi-noapte. „Funcționează ca un sistem care economisește energie pentru a utiliza mai bine resursele în conformitate cu nevoile urgente”, a adăugat Christoph Scheiermann, scrie DC News.

GCS a transmis miercuri, 20 octombrie, în jurul orei 11.00, datele existente la acest moment, în ceea ce privește numărul infectărilor. Astfel, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 17.000 de noi infectări. 

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 20 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 17.158 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 423 decese dintre care 9 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.”

Numărul mare de infectări din ultimele două zile ar putea duce la un nou lockdown. Decizia va fi luată, cel mai probabil, în urma ședinței pe care a convocat-o președintele Klaus Iohannis, cu toți responsabilii implicați în gestionarea pandemiei. "Am decis să convoc mâine o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor", a anunţat Klaus Iohannis, marţi, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Decizia președintelui vine după ce ieri, România a înregistrat cifre record la numărul de îmbolnăviri și decese cauzate de Covid-19. Potrivit şeful statului, pregătirea pentru valul 4 al pandemiei, pe fondul unei campanii de vaccinare anti-COVID care s-a mişcat "mult prea lent", a fost "deficitară", cauzele fiind multiple. Ieri, 19 octombrie, au fost înregistrate 18.863 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 273 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel