Dieta mediteraneană: cum te poate ajuta să pierzi în greutate

Dieta
Iată câteva mici secrete care pot face ca dieta mediteraneană să te ajute să scapi de kilogramele în plus.

Când vine vorba de pierderea în greutate, există mai multe tipuri de dietă pe care nu ne deranjează să le respectăm. Chiar de la Keto la Paleo, nu ne deranjează să experimentăm cu dietele noastre. Cu toate acestea, există foarte puține diete care fac minuni pentru corpul nostru. Și o astfel de dietă despre care se știe că este cea mai bună dietă din toate timpurile este dieta mediteraneană.

Cea mai bună parte a dietelor mediteraneene este că acestea nu sunt doar eficiente în sprijinirea programelor de slăbire, ci și foarte gustoase. Este o dietă care cuprinde alimente pe bază de plante cu grăsimi sănătoase, cum ar fi nuci, semințe, ulei de măsline, cereale integrale, fasole, fructe și legume în mare parte. Este cunoscut ca una dintre cele mai bogate diete din lume și poate fi personalizat în funcție de bugetul și cerințele dvs.

Dacă intenționați să încercați această dietă, atunci iată cum puteți face ca această dietă să funcționeze pentru dvs.

Dieta mediteraneană se referă la consumul de alimente naturale sănătoase. Asigurați-vă că includeți mai multe fructe și legume în dieta dvs. Adăugați zilnic cel puțin 7 porții de fructe și legume. Este cel mai important aspect al dietei mediteraneene.

Consumați cereale integrale. Una dintre cele mai ușoare modalități de a face trecerea la dieta mediteraneană este să optezi pentru pâine, cereale și paste integrale.

Alege uleiul de măsline, deoarece joacă un rol esențial în dieta mediteraneană. Uleiul de măsline este bogat în acizi grași mononesaturați considerați a fi o grăsime alimentară sănătoasă, care este benefică în comparație cu grăsimile saturate și grăsimile trans.

Reduceți consumul de carne roșie și alegeți ăn schimb peștele, deoarece este o sursă excelentă de acizi grași omega-3. Dacă nu ești vegetarian, adaugă pește de două ori pe săptămână în dieta ta. Tonul, somonul, păstrăvul, macroul și heringul sunt alegeri bune pentru corpul și creierul tău.

Faceți mâncarea mai aromată adăugând câteva ierburi și mirodenii, deoarece reduc nevoia de sare în feluri de mâncare. Folosește-te de ele și condimentează-ți mesele fără să te simți vinovat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel