„Diavolul este aici”, avertizează medicul care a descoperit o NOUĂ variantă mortală de Covid-19

O nouă variantă de Covid-19, identificată în California, nu este doar rezistentă la vaccin, spune dr. Charles Chiu, dar se răspândește mai ușor și pare să aibă o rată a mortalității mai mare.

O nouă variantă de coronavirus identificată în California se răspândește mai ușor decât tulpina inițială, este mai probabil să provoace boli severe și este rezistentă atât la vaccinuri, cât și la anticorpi, avertizează un epidemiolog de top. 

Doctorul Eric Feigl-Ding citează un raport al oamenilor de știință de la Universitatea California din San Francisco (UCSF), care afirmă că un grup de mutații face din tulpina californiană o „variantă alarmantă”, la fel de periculoasă ca cele din Africa de Sud, Brazilia și Marea Britanie.

El avertizează că două pandemii Covid-19 diferite se răspândesc deodată.

„Mulți cred că, odată cu scăderea cazurilor, pandemia este aproape de sfârșit”, spune el. „Dar adevărul este că există acum două pandemii divergente de Covid-19. Vechea tulpină scade, în timp ce # B117, cea mai contagioasă, domină", ​​adaugă el. "În curând vom fi loviți foarte tare."

Cercetătorii au analizat peste 2.000 de eșantioane colectate de la pacienții din California, între septembrie 2020 și ianuarie 2021. Rezultatele lor sugerează că noua variantă este cu 19% și 24% mai transmisibilă.

Dr. Charles Chiu, cercetător în boli infecțioase, spune că această nouă variantă, numită B.1.427 / B.1.429 de către cercetători, va reprezenta probabil 90% din infecțiile statului până la sfârșitul lunii martie. Analiza timpurie sugerează că B.1.427 / B.1.429 poate fi, de asemenea, mai mortală decât alte tulpini.

"Diavolul este deja aici", a spus el pentru LA Times. „Mi-aș dori să fie diferit. Dar știința este știința.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel