Diamond Princess, urme de coronavirus după 17 zile de la evacuare. Dr. Virgil Musta explică

Pasagerii neinfectati coboarau, rând pe rând de pe navă și erau transportați cu autocarele
Dr. Virgil Musta, medic specialist la Spitalul de Boli Infecțioase Timișpara, a vorbit despre studiul care arată că noul coronavirus rezistă 17 zile pe suprafețe.

Medicii au găsit urme de COVID-19 pe nava Diamond Princess la 17 zile de la debarcarea pasagerilor. Anterior, se credea că virusul rezistă 3 zile pe suprafețe. Pe Diamond Princess, din 3.700 de oameni, peste 800 au fost infectați cu Coronavirus, 10 au murit.

Dr. Virgil Musta a spus, la Digi24, că sunt diferite studii, fiecare cu o concluzie, "dar eu cred că mai puțin trebuie să ne schimbe modul de gândire și acțiune, pentru că, de fapt, noi trebuie să prevenim, noi nu știm dacă, într-o anumită zonă, virusul este de 17 zile sau de 2 zile. Toate măsurile pe care trebuie să le luăm sunt strict legate pentru a preveni să nu ne contaminăm".

"În plus, din cauză că epidemia a trecut în fază de epidemie comunitară, trebuie să considerăm fiecare persoană posibil infectată, chiar dacă nu are simptome. Sunt persoane asimptomatice, sunt persoane care, înainte de a dezvolta primele simptome, sunt deja eliminatoare de virus, sunt contagioase și nu știm dacă o persoană cu care luăm contact este sau nu infectată" a adăugat medicul de la "Victor Babeș", din Timișoara.

Medicul a făcut un apel pentru protejarea persoanelor la risc, adică vârstnicii și cei care au probleme la inimă, la plămâni, la rinichi, la ficatul, care au diabet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel