Generația Z și tinerii Millennials...
În acest an, prima opțiune a studenților la Rezidențiat a fost dermatologia. Studenții la medicină nu mai aleg neurochirurgia, nu mai aleg medicina nucleară, ci se înclină către dermatologie.
Întrebat de ce se caută această specialitate, medicul dermatolog Călin Giurcăneanu ne-a explicat ce îi atrage pe tineri și de ce dermatologia a luat un asemenea avânt.
"Dermatologia a luat un avânt fantastic în ultimii 20-25 de ani, în sensul că, iată, din așa zisa Cenușăreasă a medicinei interne în general sau a medicinei, devine acum, încet-încet, să ocupe una din primele două, trei poziții. De data aceasta, anul acesta, s-a întâmplat să fie aleasă prima poziție.
De altfel, dacă ne uităm în întreaga lume, dermatologia este aleasă prima și în Statele Unite, este aleasă prima și în Franța în acest moment, alături de neurochirurgie.
Practic se întâmplă acest lucru în toată lumea", a declarat medicul Călin Giurcăneanu, în exclusivitate pentru DC Medical.
"De ce cred eu că se întâmplă acest lucru? Din mai multe motive. În primul rând pentru că pielea a început să fie din ce în ce mai mult studiată, din ce în ce mai mult cercetată, dovedindu-se în ultimii 20-30 de ani.
Cu această ocazie, se dovedește că liniile de cercetare pe diverse teme: psoriazis, dermatita atopică, cancere de piele, melanom, au luat un arum fantastic în ultimii 20-30 de ani, ceea ce a făcut ca și interesul către această specialitate să fie din ce în ce mai mare.
O a doua explicație, dacă nu poate prima sau cum vreți să îi spuneți, este faptul că dermatologia, evident, este la limita zonei frumoase, zonei de estetică, zonei de cosmetică, zonei de intervenții de tot felul care se pot face, de reîntinerire, de rejuvenare ș.a.m.d.
Și atunci, toate aceste metode care s-au dezvoltat în ultimul timp, de tip laser, lumină intens pulsată tehnic și știu eu, de întinerire, injectări, botox... toate acestea au atras o bună parte dintre medici să aleagă dermatologia. Plăcându-le foarte mult între altele, aceste laturi comerciale, în ultimă instanță", a mai spus medicul dermatolog.
"Și evident, de ce să nu o spunem, toate aceste manevre sunt extraordinar de bine plătite, deci sunt oameni relativ bogați care se duc acolo să facă astfel de intervenții și iată că anul trecut spre exemplu, un medic dermatolog din Statele Unite avea cel mai mare salariu posibil 800.000 sau 900.000 dolari pe an sau ceva de genul ăsta. O sumă impresionantă pe care o avea medicul dermatolog. Cum e salariul american calculat pe 1 an, să zicem așa.
Deci practic sunt sume absolut impresionante. Dermatologia este pe primul loc în top la remunerare", a conchis medicul Călin Giurcăneanu.
Vezi mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Alimentația în sezonul rece poate fi...