Cercetătorii au realizat o...
Tot mai multe cercetări evidențiază rolul muzicii în îmbunătățirea anumitor condiții de sănătate, notează medicul John Whyte, Chief Medical Officer al platformei webmd.com. În rândurile scrise, acesta vorbește despre rolul esențial pe care-l joacă muzica în viața fiecăruia dintre noi și cum ne afectează starea de spirit.
Specialistul enumeră efectele pe care sunetul muzicii îl are asupra oamenilor care se luptă cu depresia, suferă de demență, depresie sau se confruntă cu dureri cronice.
Demența – să nu vă așteptați să inverseze simptomele sau să îmbunătățească memoria. În schimb, sunetele muzicii pot contribui la unele dintre problemele de comportament și limbă care sunt deosebit de dificile de gestionat.
„Câteva studii recente au demonstrat o îmbunătățire semnificativă a orientării, depresiei și anxietății, atât în cazuri ușoare, cât și moderate, precum și în cazul delirului, agitației halucinațiilor, iritabilității și tulburărilor de limbă. Câteva studii au arătat o îmbunătățire a măsurilor cognitive după doar patru sesiuni de terapie muzicală. Și dacă muzica este combinată cu terapia dansului, ar putea fi și mai multe îmbunătățiri. Opțiunile pentru terapia cu medicamente rămân limitate, astfel încât adăugarea muzicii la o rutină zilnică ar putea merita o încercare de a îmbunătăți calitatea vieții", subliniază medicul John Whyte.
Durerea cronică - „Ascultarea muzicii vă ajută adesea să vă concentrați asupra respirației, încetinind-o în cazul în care vă aflați în disconfort. De asemenea, vă poate reduce ritmul cardiac și ar putea chiar să scădea tensiunea arterială - probabil eliberând tensiune în mușchii dumneavoastră, inclusiv în vasele dumneavoastră de sânge. Ca atucni când alergați, endorfinele sunt eliberate. Drept urmare, muzica poate oferi ameliorarea durerii prin mijloace naturale".
În ceea ce privește depresia, Whyte subliniază că numeroase studii imagistice demonstrează că, în timp ce ascultăm muzică, creierul nostru eliberează anumiți neurotransmițători - dopamină, norepinefrină și serotonină - care sunt legate de centrul de recompense al creierului, acel loc care dă senzația că ne simțim bine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Cercetătorii au realizat o...
Autodiagnosticarea pe internet poate...
Depresia postpartum este o condiție...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Proteinele sunt macronutrienți vitali...
Alimentația echilibrată, bogată în...